Monday, November 28, 2011

Mekap-mekap tak pandai, tapi kalau conteng and comotkan muka orang memang aku pandai.

Assalammualaikum !

Rasa best gile minggu ni sebab hujan je sepanjang masa. Tambah-tambah minggu ni cuti sampai hari Isnin. So memang melepak atas katil je lah kerja aku. Tapi yang tak bestnya, esok dah kerja balik. Nak cuti lama-lama boleh tak? Malas lah nak pergi kerja !

So kita stop cerita pasal kerja. Sekarang ni tak tahulah kenapa, mood aku nak main-main mekap macam time poli dulu membuak-buak balik. Rasa macam nak mekap setiap hari je. Tapi time nak keluar shopping and dating je lah. Untuk pergi office, memang tak adalah kan aku nak mekap-mekap ni. Nanti sembahyang kena cuci balik. And yang paling penting, tak ada sesiapa pun nak pandang aku masa kat office tuh. Huhuhu !

Disebabkan boring yang teramat, aku pergilah dekat rumah cousin tersayang aku ni. Alah belakang rumah je kot. Husband dia pun tak ada, so memang bermaharajalela lah aku dekat rumah dia. Tambah-tambah aku dengan cousin aku ni sebaya, so memang berubahlah perangai cousin aku ni dari menjadi bini orang ke perangai budak-budak balik. Huhuhu ! Disebabkan boring punya pasal lah jugak. Aku request nak conteng-conteng muka dia. Kesian kau farah !

Dalindareen7878Ni muka farah si cousin aku ni sebelum di make over kan oleh aku. Muka Farah ni memang ala-ala anak mami sikit. Nanti dah dapat anak mesti muka macam Shahid Kapoor. Hidung pun memang mancung habis. Sesuai lah dengan husband dia yang malu-malu kucing tuh. Jom tengok muka dia lepas kena conteng dengan aku.

Jeng..

Jeng..

Jeng..

Jeng..

jeng..

Jeng..

Tadaaaa !

DSC00016

Dalindareen7882

DSC00021

See see aku dah cakap, kalau bab conteng muka orang memang aku pandai. Dulu ada jugak orang suruh aku mekap kan untuk tunang. Tapi memang aku tolak lah kan. Gile nak ambil risiko. Kalau setakat nak mekap pergi supermarket bolehlah aku buat. Ni tak, disuruhnya aku mekap untuk tunang. Memang tak lah kan ! Karang tak cantik, aku jugak yang dipersalahkan.

Lepas je aku mekap Farah malam tuh, memang kitorang terus tidur. Farah pulak tidur dengan mekap yang still ada dekat muka. Sedar-sedar je esoknya tuh, dah pukul 10 pagi. Terkejut beruk si Farah ni. Yelah semenjak dia dah kahwin ni, paling lambat pun pukul 6.30 pagi dia akan bangun. Kesian farah. Sorilah, sebab ter follow time aku bangun tidur. Huhuhu ! Oklah aku rasa dah makin jauh aku melalut ni. Malas nak cakap panang-panjang lagi.

Bebboii !

 

Sunday, November 13, 2011

Memang tak normal hidup ni kalau perempuan tak suka mekap !

Assalammualaikum !

Hari ni entah kenapa aku tiba-tiba rajin pulak nak rendam semua maskara aku yang dah kering tuh dalam air panas. Sebenarnya bukan apa pun, sebab hari ni hormon nak melawa tersangatlah tinggi. Lagi-lagi hari ni ada jemputan kenduri kahwin saudara belah emak aku. Lagilah perasaan tuh meluap-luap nak melawa kan.

Lagi-lagi pulak semenjak aku dah kerja ni, tak ada satu apa pun mekap yang tercalit dekat muka ni. Memang bogel habis muka aku ni kalau time pergi kerja. Lepas mandi je, terus sarung baju and sarung tudung. Tak adalah hati nak pakai bedak ke, nak pakai lipstik ke. Even lipbalm pun aku pakai just masa bibir aku dah betul-betul kering. Memang gile sadis dah hidup aku sekarang ni. Tapi bila dating or keluar pergi jalan mana-mana dengan kawan aku, kemain lagi nak mekap bagai. So hari ni disebabkan nak pergi kenduri kahwin, aku terpaksa lah keluarkan barang mekap yang dah lama aku tak sentuh. Tuh sebablah aku terpaksa rendam maskara dalam air panas. Sebabnya dah terlampau kering dah dalam bekas tuh. Nak beli baru macam membazir, so jalan penyelesaiannya aku just campak je dalam air panas. Tak rugi and tak payah nak beli yang lain !

Dalindareen7861Muka yang suci lagi bersih selepas mandi ok ! Tolong jangan ambil berat eye bag aku yang dah berkumpul dekat bawah mata tuh ! Aku pun tak tahu macam mana nak hilang kan eye bag tuh. Kalau ada sesiapa yang ada petua yang mujarab and paling senang, bagitau aku ok !

Dalindareen7864 

Muka selepas mekap ! Betul lah orang cakap, kuasa mekap ni memang boleh ubah muka orang tak cantik jadi cantik. Macam tuh lah jugak aku. Aku memang suka main dengan mekap ni. Lagi suka kalau aku dapat cantikkan muka orang.

So kepada sesiapa yang nak suruh aku conteng muka dia, silalah bagi tahu ok ! Wah tetiba nak promote diri, kau apahal. huhuhu ! oklah malam-malam buta ni dah tak ada idea nak update bagai. Idea pun tepu je dalam pale otak ni.

Oklah bebboiii !

Saturday, November 5, 2011

Selamat Hari Raya Aidiladha ! Rindunya dekat blog tembam ni ~

Assalammualaikum !

Rindunya dekat blog ni. lama sangat-sangat tak merepek and meraban tak tentu pasal dekat blog hitam ni ! Rasanya dah dekat 2 bulan kot aku tak mengadap benda alah ni. Bukannya tak ada semangat nak update blog tapi disebabkan broadband yang macam beruk, buatkan aku tak ada peluang langsung nak update. Tapi sekarang dah boleh dah nak update setiap minit setiap jam setiap saat. Hehehe ! Sekarang tengah packing-packing apa yang patut untuk balik kampung nanti.

Dalindareen7818

Dalindareen7819Pinggan mangkuk dah basuh ! So senang hati nak balik kampung.

Dalindareen7820 Lauk pun dah lama masak and masing-masing pun dah kenyang.

  Dalindareen7821

Dadih untuk saudara-saudara kat kampung pun dah lama siap !

Dalindareen7822

Kek pun dah masak jugak.

So disebabkan malas nak panjang kan cerita, aku nak ucapkan :-

Dalindareen7780

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA UNTUK SEMUA !

JOM TENGOK LEMBU KORBAN RAMAI-RAMAI !!

Sunday, August 28, 2011

Nak dapat duit punyalah susah. Tapi bab menghabiskan duit memang senang. Ni semua sebab raya punya pasal ! Hehehe

Assalammualaikum !

Sekarang ni kalau perasan lah kan. Aku update blog mesti setiap hari sabtu or ahad. Nak buat macam mana kan. Masa dua hari ni je aku cuti dari segala kerja. Alah hari-hari biasa tuh bukan tak online, just letih dia lain macam and selalunya laptop tuh aku on sampai pagi. Setiap kali bangun sahur je, mesti kena marah dengan mak aku sebab tak off laptop. Pagi lepas sahur tuhlah baru nak concentrate online. Kesiannya lah aku kan. Broadband walau tak guna macam mana pun still kena bayar tiap-tiap bulan.

Boleh dikatakan bulan puasa ni macam-macam dugaan yang datang. Dengan kereta yang hari-hari aku bawak pergi kerja tuh rosak, dengan kipas kat rumah lah rosak. Macam tau-tau je gaji aku nak keluar. Tapi nak buat macam mana kan. Tuh semua dugaan bulan puasa so kita terima and layan kan je. Even kepala dok pening memikirkan mana nak cekau duit untuk beli baju raya, tudung raya, repair kereta lagi. Dugaan ohh dugaan.

So kita stop pasal benda-benda sedih ni, raya tahun ni aku rasa macam lain macam sikit sebab aku dah kerja and benda ni membuatkan aku macam tak layak je nak dapat duit raya. Tapi apa aku kisah. Aku still nak dapatkan duit raya jugak. Wei ! Aku tak kahwin lagi kot so masih layak untuk dapat duit raya ok. Nak tahu sebab apa aku nak duit raya sangat-sangat ? Sebab duit gaji aku semua dah dihabiskan untuk raya ni. Menangis sambil duduk tepi tangga aku jadinya.

Ni semua sebab shopping yang tak hengat dunia punya pasal tadi lah. Sedar-sedar duit dah tak ada dalam wallet. Terpaksa lah aku main cucuk-cucuk dekat mesin atm. Mengeluarkan saki baki duit gaji aku. Sob sob !

Dalindareen7365

Masa ni duit still ada lagi dalam wallet so masih senang hati untuk tangkap gambar dengan adik. Nak pergi shopping dengan bestfriend aku tak boleh pulak sebab dia kerja hari ni. So penyudahnya, hanya keluar dengan adik-adik and emak yang tercinta. Serius masa tengah siap-siap untuk keluar ni, aku rasa macam kekok je pegang barang mekap. Sebab dah lama gile kot aku tak pegang barang-barang mekap aku semua tuh. Pergi kerja pun just calitkan sikit vaseline. Then tak ada nak tempek apa-apa lagi dekat muka. Lantaklah orang nak cakap selekeh ke apa, yang penting aku tak kacau orang. Huhuhu !

Bila dah shopping-shopping tuh kan, dengan secara tiba-tiba ternampak satu benda alah yang comel and warna-warni. Disebabkan nak rasa punya pasal, aku pun rembatlah satu benda alah bawah ni.

Dalindareen7375

Jangan salah paham ok ! Aku makan time buka puasa tau. Seriously macaroon ni memang manis nak mampos. Aku makan benda alah ni pun kejap-kejap aku minum air masak. Memang ngilu lah gigi aku sebab rasa dia manis sangat. Sedap memang sedap tapi manis dia tuh buatkan aku tak minat sangat macaroon ni. Aku pun pelik macam mana orang boleh minat gila-gila nak makan macaroon ni. Sekarang pun still ada lagi tercongok macaroon ni dekat dapur tuh hah. Hati aku tak terbuka lagi nak makan benda manis-manis ni. Dahlah mahal gile benda alah ni, nasib baiklah kau comel macaroon oiit !

Disebabkan dah penat sangat shopping dari pagi sampai ke petang, aku dengan mak aku dah malas nak masak untuk berbuka. Last-last mak aku decide nak buka puasa dekat luar je.

Dalindareen7373

Bihun sup aku tawar sangat tau. Tak apalah disebabkan bulan puasa, so dimaafkan lah. Huhuhu ! So now aku memang rasa lapar sangat-sangat sebab tak ada selera nak makan bihun sup yang aku beli tadi.

Aku pun sebenarnya tak tahu apa yang aku merepek dari tadi sebab sekarang ni memang aku ngantok and penat sangat-sangat. So mahu pergi tidur dulu.

Bebbboiii !

Sunday, August 21, 2011

Siapa pernah makan kuih puteri mandi? Sedap tau ! Dekat tempat aku panggil puteri mandi tak tahulah tempat korang. Hehehe !

Assalammualaikum !

Walawei ! Rajin pulak aku nak update kan. Kalau time rajin tuh, berjela-jela ayat aku nak taip. Kalau malas tuh, kalau boleh tajuk je aku nak tulis. Hehehe ! Actually aku masih dalam keadaan yang tidak mengizinkan untuk berpuasa. Tadi pun lepas dah masak lauk pauk untuk family aku, dengan secara tiba-tiba aku teringin nak makan cekodok cicah sambal sardin. Apalagi tumbuk-tumbuk lada sikit, terus aku lebur sardin setin dalam kuali. Lepas tuh apa lagi, melantak lah kan. Tapi waktu melantak harus sama time dengan waktu berbuka sebab dah terbiasa macam tuh.

And now, aku tak tahulah kenapa aku teringin sangat nak makan kuih puteri mandi. Korang mesti taukan benda alah apa yang aku dok sebut puteri mandi tuh kan. Kalau tak tahu pun mehh lah aku tunjuk sikit kuih dia macam mana.

Dalindareen7333

Hahh ! Ni lah dia kuih puteri mandi. Memang dari kecik lagi kuih ni aku panggil puteri mandi. Mak aku pun memang suka sangat buat kuih ni dulu. Tapi sekarang dah jarang buat sebab busy kan.

Actually kuih ni aku start suka balik lepas aku beli satu bekas dekat bazar ramadhan. Aku memang jarang nak beli kuih macam ni dekat bazar sebab bagi aku, mak aku punya kuih puteri mandi jugak yang terbaik tapi disebabkan teringin sangat nak makan, aku belilah jugak. And percaya atau tak, kuih ni memang sedap gile. Susah nak jumpa kuih yang orang buat sebijik rasa dia macam mak aku buat. Yelah kadang-kadang tuh, ada orang jual tawar, ada orang ni pulak cair je kuah dia. Tapi satu kedai ni memang buatkan hari-hari aku rasa nak beli puteri mandi ni.

Rasa dia tak dapat aku nak cakap macam mana tapi kuah dia ialah air gula melaka tuh and dia campur sikit dengan isi kelapa. Yang korang tengok dalam gambar tuh, yang macam cendawan tuh, isi kelapa lah tuh. Hehehe !

Dahlah wei ! Sekarang aku dah terliur balik dah. Stop cerita pasal kuih puteri mandi ni. Oklah tak tahu nak cakap apa lagi. Kejap lagi nak keluar jalan-jalan kejap dengan mak aku.

Bebbboii !

Berbuka puasa sambil ber-steamboat bersama bestfriend ! Hehehe.

Assalammualaikum !

Semakin hari semakin malas aku nak merepek and meraban dalam blog kesayangan ni. Semakin hari jugak, semakin bersawang blog aku ni and semakin kurang orang yang datang dekat blog yang sememangnya tak ada unsur-unsur ilmiah langsung. Nak cakap macam mana eh? Semangat nak update blog tuh memang ada, tapi selalunya lepas balik kerja je, tolong mak apa yang patut untuk berbuka, buka puasa kejap, then mandi terus aku boomm atas katil. Bukak laptop, facebook and blog, terus tidur. Kesian tau ! Setiap hari laptop pandang aku tidur and setiap hari jugak, habit aku ni menyumbang kepada kenaikkan bil elektrik. Kenapa eh ?

So disebabkan tak nak kekalkan habit yang tak senonoh tuh, sekarang aku merajinkan diri untuk merepek, melalut and etc.  ( Actually aku tulis etc sebab malas nak taip panjang-panjang. Hahaha ) Lepas dah plan baik punya nak buka puasa dekat luar, aku dengan bestfriend aku pun setuju nak buka puasa time dia offday. Even aku dengan bestfriend aku ni kerja satu hotel, kitorang ni payah bebenor lah nak jumpa. Yelah aku ni kerja betul-betul ikut office hour, bestfriend aku pulak ikut shift. Kadang-kadang tuh, aku dah nak balik kerja, dia baru nak masuk kerja. Memang payahlah nak sama waktu kerja ni.

So lepas dah plan punya plan, bestfriend aku ni ajak nak makan dekat Johny’s. Nak main masak-masak katanya. Aku layankan je lah sebab yang buka puasanya dia. Aku tak boleh puasa sebab tengah ehem ehem. Hehehe ! Tapi disebabkan terpaksa tunggu aku balik kerja, sampai-sampai je dekat Johny’s, semua dah full house. Yelah mana taknya, sampai sana pun dah pukul 6.40 petang. Aku tak kisah sangat semua tempat full house tapi kesian dekat bestfriend aku ni lah. Last-last kitorang decide nak makan dekat Johny’s pukul 8. Sambil-sambil tuh merayau dulu cari air. Tapi aku tak cari air pun, aku cari benda alah bawah ni:-

Dalindareen7345

Taddaaaa ! Wafer jem strawberry + coklat. Memang marvelous gile ! Disebabkan bestfriend aku ni satu benda pun tak makan lagi, just air je yang diminumnya. Aku pun dengan baik hati share lah benda alah ni dengan dia. Selalunya kan, kalau bab-bab wafer ni, aku memang kedekut sikit. Sedap kot !

Dalindareen7350

Tu dia bestfriend aku ! Tengah mencari-cari tempat makan yang kosong dari pandangan atas. Masa ni dah pukul 8 kot tapi serius, orang tak berganjak langsung dari restoran tuh. Lama gile kan melantak. Aku yang tunggu pulak naik fedup. Aiishhh. Entah apa-apa kan tiba-tiba nak marah, padahal aku yang lembab nak siap tadi. Kuikui.

Then dalam pukul 8.15 malam macam tuh, Johny’s dah ansur-ansur kosong tapi orang yang tunggu turn dekat luar tuh pulak melambak-lambak beratur. Nak tak nak, aku dengan bestfriend aku ni pun ikut beratur sama. Alhamdulillah kitorang cepat dapat tempat and makanan pun cepat sampai. Hehehehe ! Gumbira gumbira !

Dalindareen7351

Dekat Johny’s ni, aku dengan bestfriend aku just order steambot untuk 2 orang. Lepas tuh add on lagi bbq chicken yang macam dalam gambar atas ni. Serius wei ! Kalau korang pergi makan dekat Johny’s, try lah order bbq chicken ni. Memang sedap gile lah ! Sampai sekarang aku ingat macam mana rasa dia tau. Tak tahulah kenapa tamak sangat time ni, aku pergi add on lagi banana split. Hahahaha memang tamak time ni.

Dalindareen7355

Masa ni aku tengah khusyuk meratah bbq chicken tuh. Bestfriend aku pulak suka sangat tangkap gambar time aku buat muka tak senonoh. Dahlah dengan tak mekapnya. Memang saja nak cari pasal dengan aku lah kan !

Dalindareen7356

Yeahhh ! Proses masak-masak dah start. Boleh dikatakan bestfriend aku je yang dok campak-campak makanan dalam periuk ni. Aku tolong tengok and makan je. Malas aku nak menggodek-godek periuk tuh.

Dalindareen7357

Memang makanan dekat sini semuanya sedap-sedap tau. lagi-lagi tang sos dia tuh. Aku rasa macam nak tanya je akak yang kerja dekat situ. Macam mana ehh dia buat sos ni ? Sedap je aku rasa. Lain macam tau sedap nya. Huhuhu !

So far, makan Johny’s ni memang berbaloi sangat-sangat sebab sampai ke esok nya kau akan rasa kenyang je. Maybe sebab benda alah ni semua rebus-rebus, tuh yang rasa kenyang je sebab banyak air masuk. Tapi apa-apa pun memang sedap.

Uwaaaa ! Besok hari busy sedunia dah start, dahlah kerja aku hari Jumaat hari tuh tak siap lagi. Masaklah aku nak buat kerja dekat ofis esok. Oklah nak siap-siap sediakan bahan untuk masak petang ni. Ada masa aku update lagi.

Bebbboii !

Friday, August 12, 2011

Kenapa aku berblog ? Apa motif sebenarnya aku tulis benda yang merapu-rapu dalam blog?

Assalammualaikum !
Rasa semangat tiba-tiba sebab tadi aku pergilah jenguk-jenguk kejap duit aku dekat nuffnang. Wahh ! Rasa bangga gila sebab dah cecah tiga angka. Hehehe ! Serius kecoh kan padahal orang lain dah berpuluh-puluh ribu cashout. Aku dengan nuffnang ni pun belum sampai setahun lagi. Tuh sebab duit aku sikit nak mampos !

Dulukan, masa aku mula-mula buat blog, aku tak tahu pun dengan buat blog and entry merapu-rapu boleh buat duit. Yang aku tahu, aku buat blog sebab aku nak luahkan apa yang terpendam dalam hati aku and kepala aku ni. Masa tuh pulak tengah syok memadu kasih dengan ex aku, lagi bertambah galak lah aku update pasal ex aku tuh. But now semua entry tuh aku dah delete sebab aku sendiri pun rasa geli bila baca balik. Haiiishhh ! Lepas tuh dengan ayat yang kejap-kejap ewww, kejap-kejap tamoolaaaar !! Haiyoo serius aku tak sangka aku ada bakat untuk tulis bahasa rempit dulu.

Kalau nak tahulah kan, aku mana pandai bab nak tukar background dengan template dekat blog ni. Semuanya aku main redah je. Main letak je widget yang melambak-lambak. Tuh sebab blog aku berat semacam je macam tuan dia jugak. Hahaha ! Kadang-kadang tuh rasa macam jealous jugak tengok blog orang lain yang cantik-cantik. Tapi nak buat macam mana kan, aku memang tak reti bab edit-mengedit ni. Cubalah tengok header blog aku tuh, tuh pun aku main edit je pakai photoshop.
Sebenarnya aku pun tak tahu sebab apa aku berblog. Nak katakan aku kejar follower, tak adalah sangat. Aku pun tak harap orang follow blog aku. Kalau diorang suka and rasa nak follow. Dipersilakan lah. Hehehehe ! Lepas tuh nak katakan aku kejar duit, entahlah. Masa dulu ye sebab aku rasa berpinar mata bila orang cashout banyak gila duit. Tapi sekarang ni, aktiviti berblog pun dah kurang, aku makin malas nak fikir pasal duit. Perasaan nak update blog tuh memang ada tau. Lagi-lagi bila time nak habis kerja tuh. Tup tup balik je rumah, dah nampak katil, serta merta aku rasa malas nak update. Aku pun tak tahulah kenapa. Mood nak update tak ada macam time aku study dulu. Kadang-kadang tuh rasa jeles jugak sebab orang yang dah kerja and beranak-pinak, relax je update hari-hari. Tapi aku ? Ahh malulah nak cakap.

Kalau korang tengoklah kan, sekarang ni dah melambak-lambak orang buat blog. Semua nak kejar follower and traffic punya pasal. Best ke jadi popular ni. Rasa seksa ada lah aku rasa. Bukanlah aku nak cakap aku ni popular. Tapi semenjak aku dapat tahu, ada fake profile fb yang guna nama and gambar aku, serta merta aku jadi takut yang amat. Aku dah warning orang yang buat fake profile guna nama aku tuh, tapi still tak ada respons ! Hurmm. Biarlah tuhan je yang balas. Tapi maybe salah aku jugak yang tempek bermacam-macam gambar dekat blog ni. Hurmmm nobody’s perfect. Tetibe kan ! Hahahaha.

Aku pun tak tahu nak cakap apa lagi sebab pale otak aku ni rasa penat sangat sebab hari-hari tengok nombor. Tapi makin lama and semakin hari aku makin suka dengan apa yang aku buat. Hehehe ! Tadi pun dekat office, kakak-kakak ni dah ada yang pasang lagu raya. Rasa sedih tiba-tiba sebab satu apa pun aku tak prepare lagi untuk raya ni. Uwaaaa !

Dalindareen7329

Jangan tanya kenapa aku suka tempek gambar aku sendiri dekat blog ni. And jangan tanya jugak kenapa aku tak mekap bila pergi kerja. Serius sekarang ni sejak-sejak umur dah jadi 21 tahun. Makin malas aku nak usik barang mekap. Yang aku usik just vaseline je. Kadang-kadang tuh rasa selekeh jugak bila dah tengah hai. Mana dengan muka berminyak lagi. Mana dengan muka banyak jerawat lagi. Dengan tak mekap lagi. Hadooii ! Tak payahlah aku cakap. Oklah aku dah ngantuk ni. Disebabkan ngantuk punya pasal, tak pasal-pasal besfriend aku kena marah. Hahaha !
Oklah bebboii !

Sunday, August 7, 2011

Rasa kelakar lah pulak bila tengok balik gambar-gambar time zaman Friendster, Myspace, dan Tagged. Muahahahaha !

Assalammualaikum !

Sebelum aku menutup mata malam ni, izinkan aku mengupdate blog yang tak seberapa nak menggah ni. Cewahhh ! Sedih je bunyi nya kan. Bukannya apa, sebenarnya hari ni birthday bestfriend aku then dia pulak busy sangat kerja hari ni. Sampaikan mesej aku pun tak terbalas dek kerana ke-busy-an dia tuh. Tak apalah. Nak buat macam mana kan. Masing-masing dah ada kerjaya sendiri. Ahhh sudah sudah ! Jangan nak touching-toching dekat sini ! Stop cerita sedih dekat sini.

Masa tadi lah kan, sementara nak tunggu waktu berbuka masuk, aku dok lah menggodek-godek semua account friendster, myspace and tagged yang dah berkurun berabad lamanya aku tak bukak. Serius bila bukak-bukak, hah ! Amek kau. Punyalah banyak friend request, message, comment, gift bagai. Hahaha ! Kelakar lah pulak. Lepas tuh bila aku bukak message punya ramailah mamat yang agak desperate dok tanya nombor telefon. Siap ajak ehem-ehem pun ada. Hai dunia-dunia. Pantang tengok perempuan letak gambar cute sikit. Mulalah nak add. Lepas tuh kalau tak dapat add. Dok tanya and message, kenapa tak approve? Saya nak berkawan dengan awak. Hadui ! Sadis betul bunyinya.

Kalau tak silap lah kan, aku kenal myspace dulu dari friendster. Tuh pun aku buat account friendster sebab nak cari kawan-kawan sekolah aku balik. Kalau dekat myspace tuh macam susah nak cari sebab masing-masing guna nama samaran bagai.

Lepas tuh sampai pulak turn nak bukak balik semua album lama aku dekat myspace. Serius terbahak-bahak aku gelak sorang-sorang sebab gile budak-budak muka aku. Perasan time tuh kau lah paling comel sebab buat mulut itik. Lepas tuh bila scroll sampai bawah, berlambak orang komen. Alolo comelnya ! What the.. Serius aku rasa nak delete account myspace time tuh jugak. Kalaulah kawan facebook aku tengok mahunya dibahan aku balik ! Haiyoo. Disebabkan masa tuh masing-masing budak yang baru nak up, fenomena perempuan add lelaki yang handsome and lelaki add perempuan yang cantik dah jadi lumrah kehidupan myspace. Budak-budaklah katakan. So mehh sini aku nak share gambar-gambar aku dari zaman aku dekat myspace, friendster and tagged. Sebelum korang cakap apa-apa, aku nak warning dulu. Kalau nak gelak tuh pastikan aku tak tahu apa-apa ok ! Hahahaha.

Zaman Myspace !

edited by zul

Hah ! Gile edit kan. Masa ni kan budak-budak. Baru lepas SPM kot aku rasa. Time ni pun tak silap aku, bukan aku yang edit pun. Aku mana pandai nak edit-edit bagai. So yang jadi mangsa kawan Myspace aku lah. Nama dia Zul kot. Hahahaha aku pun tak ingat. Rasa macam nak nyorok je bila tengok gambar ni balik. Huahuahuahua. Gile malu aku tengok gambar ni.

Zaman Friendster !

kepinkngan

Konon cantiklah kan ! Friendster ni tak silap aku, aku buat masa dekat poli. Entahlah aku pun tak ingat sangat. Masa ni baru pandai edit-edit. Masa ni toksah cakaplah. Kalau edit tuh manjang nak putihkan muka je. Kadang-kadang tuh macam over je putih dia. Ahh lantaklah kan asalkan nampak putih berseri. Hahaha ! Tembam tak payah cakaplah kan. Dah tahap maksimum dah ni.

Zaman Tagged !

si pari2

Kan aku dah cakap, kalau edit tuh, melampau-lampau putihnya aku edit. Siap tulis caption dekat gambar si pari-pari. Ahhh tension pulak aku tengok gambar ni kan. Hahaha.

Dahlah wei ! Aku pulak rasa tension tengok gambar-gambar ni semua. Tapi yang penting, dengan adanya account myspace, friendster and tagged ni lah aku boleh kenal ramai orang and rapat sampailah ke zaman fecebook sekarang ni.

Oklah aku dah ngantok dah ni. Korang nak gelakkan aku pun, gelakkan lepas aku tidur tau. Hahaha boleh?

Oklah bebboiii !

 

Jom jadi doraemon kejap nak. Merasa makan dorayaki time berbuka ni ! hehehe.

Assalammualaikum !

Whoaahhh ! Gile lama aku dah tak update entry dalam blog ni kan. Bukan apa, rasa malas yang amat even hari sabtu dengan ahad bukannya aku kerja pun. Tapi tak tahulah kenapa, semangat nak update blog tuh memang tak ada langsung. Rasa malas semacam. And tak tahu jugaklah kenapa, pagi tadi time sahur aku rasa lapar sangat sampaikan banyak gile aku makan mihun goreng yang mak aku masak. Habis kot satu mangkuk ! Aishhh.

Wow ! Pejam celik pejam celik, dah seminggu kita puasa kan. rasa sekejap je masa berlalu. Kalau tak tuh, siap main pangkah-pangkah dekat kalendar nak tunggu habis puasa punya pasal. Cerita pasal puasa ni kan, aku memang pantang kalau pergi bazar ramadhan. Ada je yang nak dibelinya. Time dekat bazar tuh memang macam orang kebulur tak makan setahun, tup tup bila dah time berbuka and teguk segelas dua air, terus mati selera nak makan semua yang dibeli tuh. Last-last aku tak termakan pun semua yang aku beli tuh. So penyudahnya, sediakan lah telinga untuk mendengar bebelan mak aku. Hehehe !

Kalau pergi bazar kan, memang tak sah kalau aku tak beli satu kuih comel yang bernama dorayaki ni. Adik aku yang kecil sekali pun memang setiap hari wajib beli kuih ni. Kadang-kadang tuh sampai bergaduh berebut nak habiskan kuih dorayaki ni. Tamak punya pasal kan. Huhuhu. Kuih ni ada macam-macam flavour tau and selalunya adik aku punya rasa coklat and aku punya strawberry. Hehehe ! Murah pun murah kuih ni. Seringgit dapat lima biji. Selalunya mak aku beli dua hengget coklat and sehengget strawberry. Tuh pun setiap hari memang tak cukup. Hehehe. So mehh tengok macam mana rupanya kuih dorayaki ni. Hehehe !

Dalindareen7313

Ni aku punyalah. Flavour strawberry. Memang sedap nak mampos. Sebenarnya rupa dorayaki ni tak ada pun sejibik sejiban macam dalam cerita doraemon tuh. Aku pun tak tahu kenapa makcik tuh dok letak nama dorayaki. Ahhh lantaklah kan. Asalkan rasa dia sodap sudahlah. Hehehe ! Aduh terliur pulak aku tengok gambar ni. Petang ni wajib beli kuih ni lagi.

Oklah aku nak siap-siap apa yang patut. Ada masa nanti kalau aku rajin. Berupdate lah blog aku ni. Hehehe !

Bebboiii !

 

Sunday, July 31, 2011

Sayang sangat pun tak boleh. Benci sangat pun tak boleh. Yang penting dua-dua kena sama rata !

Assalammualaikum !

Dulu aku tak percaya tau bila orang cakap dekat aku jangan gembira sangat, nanti kalau happy sangat mesti malam nanti menangis. Tapi bila benda tuh selalu sangat terjadi dekat aku. Slowly aku mula percaya. Maybe benda tuh terjadi sebab Tuhan tak nak kita lupa diri dengan apa yang kita ada.

Lagi satu kan, mak aku selalu cakap, kalau kita sayang seseorang or sesuatu benda tuh. Jangan over sangat sayang nya. Takut nanti kita sendiri yang kecewa. Lepas tuh kita tak boleh benci sangat dengan apa yang kita tak suka sebab maybe one day orang tuh or benda tuh yang akan kita sayang sangat-sangat. Hadoi ! Gile merepek aku kan. Tapi korang paham kan apa maksud aku ?

Contoh macam time aku sekolah dulu, aku punyalah ejek habis-habisan kawan-kawan aku yang minat warna pink. Memang macam-macam lah aku cakap sebab masa tuh aku memang anti gile dengan warna pink. Tapi last-last masa habis je form 5, entah macam mana aku boleh suka pulak dengan warna pink. Kejap je tuhan nak balas balik perangai jahat aku yang suka nak ejek orang kan.

Lepas tuh pulak aku selalu sangat dok perli kawan-kawan aku yang couple dengan adik-adik junior masa sekolah dulu. Aku cakap apa barang couple dengan junior kan. Couple lah dengan abang senior. Tapi entah macam mana lah kan, masa aku form 5 aku boleh pulak tersangkut dengan sorang budak junior ni. Then masa dia mintak couple dengan aku, aku layan kan je. Last-last budak tuh ada girlfren lain masa aku dah habis sekolah. Time tuh memang aku dah frust menonggeng lah.

Kalau macam time sekarang pulak, kerja aku ni berkaitan dengan akaun-akaun bagai. Seriously masa aku dekat poli dulu, aku memang tak minat langsung dengan subjek akaun sebab aku tak ada basic akaun langsung. Yang ada just basic sains tulen je. Disebabkan aku tak minat langsung, sampai nangis-nangis lah aku belajar akaun dengan bestfriend aku sebab satu patah haram pun aku tak faham and tak reti nak kira. Gila teruk aku kan. But now, maybe tuhan dah takdirkan and rezeki aku terletak dekat kerja yang berkaitan dengan akaun bagai ni. Bestfriend aku siap gelak-gelak je. Yelah, aku punyalah tak suka dengan subjek akaun boleh pulak tiba-tiba kerja dalam bidang ni.

Tuhlah aku nak cakap tak semua yang kita nak, kita akan dapat sepenuhnya and sometimes benda yang kita tak nak and jangka akan dapat, tiba-tiba akan datang bergolek macam tuh je. Semua kuasa tuhan. So biarkan je dia datang and pergi. And aku tahu memang ada yang dok kutuk-kutuk aku and yang paling sedih yang kutuk aku tuh kawan aku sendiri, tapi apa kita boleh buatkan. Just bersabar ! What goes around come around. Hei ! Dah melalut habis dah aku cakap ni. Oklah petang ni pun aku nak balik Seremban balik dah.

Bebbboii !

Saturday, July 30, 2011

Jom berkaraoke dengan aku nak ! Saja boring-boring ni. Hehehehe !

Assalammualaikum !

Karaoke !

Bila keboringan dah melanda aku dekat kampung ni. Mulalah aku nak melalak sorang-sorang. Bukan apa, rasa boring sebab tak ada kawan sebab semua cousin yang sebaya dengan aku semua tak balik. Semua budak kecik je yang ada. Tak dapat nak gosip-gosip.

Aku tahu lagu ni memang dah lapuk dah pun and masa mula-mula lagu ni keluar pun, aku tak tahulah kenapa aku tak suka langsung dengan lagu ni. Tapi aku start suka dengar lagu ni bila aku dengar time aku aerobik hari tuh. Time nak cooling down. Best pulak aku dengar. Huhuhu !

So kalau korang pun kebosanan, jomlah kakraoke sekali dengan aku ehh ! Oklah kalau malam karang aku rajin, aku update lagi ok.

Bebbboiii !

Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday # 4- Peneman ku dikala tidur. Cici ku sayang ! Comeynya ~

Dalindareen7285

Kak Limah pesan:

Cici tengah tidur tuh !

Dah tutup lampu and jangan main fb je !

Monday, July 25, 2011

Serius wei !! Harry Potter memang buat aku nangis macam frust putus cinta. Hikhik !

Assalammualaikum !

Sebelum aku menutupkan mata malam ni, aku nak update blog dulu sebab kawan aku ada dah tanya kenapa aku tak update-update blog yang berhabuk ni. Actually bukannya aku malas nak update. Tapi disebabkan idea memang dah tak ada. So blog aku ni, aku biarkan je tak berusik. Serius aku memang tak ada idea langsung. So bila dah datang idea nak update ni, baik aku taip and merepek macam-macam. Sambil-sambil tuh boleh aku lepaskan tension dekat sini.

This week memang aku rasa sangat-sangat busy dengan kerja aku. Kadang-kadang tuh rasa macam nak bawak balik je semua kerja aku tuh balik rumah. Tapi kalau bawak balik rumah belum tentu aku buat. So disebabkan aku sedikit penat dengan kerja, aku ajaklah bestfriend aku keluar jalan-jalan. Sambil-sambil tuh boleh jugak aku survey baju untuk office. Yelah, hari-hari pakai baju kurung, aku pun boring kot ! Tujuan utama sebenarnya adalah kerana aku nak tengok cerita Harry Potter sangat-sangat. So sebelum melayan cerita Harry Potter jom kita isi perut yang semakin membuncit dulu !

Dalindareen7269

Aku memang teringin sangat nak makan seefood spageti Pizza hut dari dulu lagi tapi asyik-asyik tak menjadi. Sebab kalau aku datang Pizza Hut mesti benda lain aku tak pandang selain daripada pizza. So disebabkan aku memang tak teringin langsung nak makan pizza, aku just order seeafood spageti. Memang mengada-ngada nak makan dekat sini. Padahal kalau dekat rumah tuh, satu periuk aku boleh dapat. Yang si bestfriend aku pulak order creamy fettuccini. Add on dia just mushroom soup ngan garlic bread. Last-last garlic bread tuh tak habis pun. Membazir gile kot sebab tinggal setengah lagi.

Dalindareen7265

Abaikan muka tembam and mata aku yang sembab tuh ok ! Aku tau badan aku naik sekarang ni. Gambar tak ada motif sebenarnya tapi disebabkan nak tunggu makanan sampai punya pasal. Gambar perasan-diri-cantik diri sendiri haruslah ada dalam koleksi. Hahaha ! Then makanan pun sampai. Last-last seafood spageti aku tak sedap langsung. Masam nak mampus. Bestfriend aku punya makanan jugak yang habis. Then makan dia jugak yang aku bedal. And spageti aku, aku biarkan je tak habis. Gile membazir kot sebab setengah pinggan tak habis.

Dalindareen7270

Wahhh ! Gedabak pipi aku dalam gambar ni kan sampai tak muat nak masuk dalam camera. Serius aku memerlukan diet yang ketat. Hahaha berangan je lah ko kan Areen. Yang penting bestfriend aku pun sama-sama tembam macam aku dah. Nasiblah wei ! Sesiapa yang jadi kawan aku memang akak gedebab punya.

So dah habis makan semua, aku ajaklah bestfriend aku ni survey blazer. Sambil-sambil tuh ada jugak aku usha-usha shawl yang boleh ditambah untuk jadi koleksi dalam almari aku tuh. Huhuhuhu !

Dalindareen7274

Sekarang ni semua blazer dah fesyen ada shoulder puff tau. Memang nampak style lah jugak tapi aku rasa macam ada yang tak kena je. Huhuhu. By the way, bdan aku memang dah naik sangat-sangat. So tak perlu nak kata apa-apa. Hahaha !

Dah penat merayau semua, time untuk tengok movie lah pulak ! Memang penug satu cinema tuh sebab semuanya nak Harry Potter. Rasanya tak payahlah kot aku cerita apa jadi dalam Harry Potter yang last ni. Korang semua pun dah tau kan. Yang penting Voldemort dah mati. Part yang paling best bila masing-masing dah tua and hantar anak dekat train station. Satu cinema kot gelak sebab macam kelakar je diorang semua ada anak. By the way anak Harry Potter memang handsome and comel gila. Rambut stok-stok nak tiru Justin Bibir. Opps salah Justin Bieber. Hahaha ! Part yang aku nangis sangat-sangat adalah bila flashback semua kisah Professor Snape. Rupa-rupanya Snape ni kekasih lama mak Harry. Gile sedih kot sebab sampai mati, professor Snape still jaga Harry dalam diam-dia. Urmm sedih gile !

Oklah aku pun dah ngantuk. Esok da nak kerja dah. Yang penting esok memang tersangat-sangat busy sebab kena buat inventory and stock take ! Ahhhh malas.

Bebbboiii !

Wednesday, July 20, 2011

Tuesday, July 19, 2011

Contest shawl dan aku !

Assalammualaikum !

Merajinkan diri untuk update satu lagi entry. Pun sama jugak. Still berkaitan dengan contest. Aku ni rajin je join contest. Tapi menang nya tak ada jugak. Huhuhu ! Tak apalah, dah kata contest kan, biasalah tuh kalah menang. Yang penting aku ada idea nak update blog aku ni. Huhuhu ! So mohh ler ramai-ramai join contest dari budak cantik yang stylish ni. Hehehe !

yayu

Klik gambar atas ni kalau nak join contest ok atau TEKAN SINI !

Rules untuk contest ni tersangatlah senang ok ! Mehh tengok apa rules yang perlu dipatuhi untuk join contest ni:-

  • follow ??? <--- korang tak yah follow pun takpe,..up to you darL..
  • buat satu entry berkaitan contest ini ...link dekat yuhuu after that..
  • letak pic korang bershawl..(pakai shawl) (kalau bole yang stylo)
  • korang boleh letak seberapa banyak pic pun..
  • letak sekali banner contest dlm entry oke!!!
  • that's it.. itu je,.. mudah kan,..???!!
  • due date is 20/8/2011 ( ada masa lagi)
  • pemenang akan dinilai oleh juri dan yuhuu sendiri..not random !!
  • hadiah ???!!! berkaitan hari raya..consists of :
    • 1st prize
    • 2nd prize
    • 3rd prize
    • 3 saguhati

Amacam ? Senang je kan rules dia kan ! So untuk contest ni gambar yang akan diletakkan ialah:-

Dalindareen5688

Dalindareen5957

Dalindareen6458

Tuh je lah tiga gambar yang aku nak tempek untuk contest ni kot ! Karang banyak-banyak aku letak, ada pulak yang menyampah kan. Huhuhu ! Actually aku tak adalah banyak sangat shawl nya. Tapi adalah koleksi sikit-sikit. Sekarang ni pun pergi kerja pun pakai tudung biasa je. Malas nak ber shawl-shawl bagai. So untuk contest ni aku nak tag dua orang kesayangan aku:-

Bebbboiii !

IDA : BLACK AND WHITE CONTEST

Assalammualaikum !

Hari ni aku tak kerja disebabkan ada hal-hal tertentu yang perlu di settle kan. So disebabkan aku banyak masa free hari ni aku nak merajinkan diri mengupdate seberapa banyak entry yang boleh. So entry pertama untuk hari ini ialah contest dari budak comel Ida- Black and White Contest !

ga banner

Siapa yang nak join boleh tekan gambar comel atas ni ehh !

So untuk contest ni aku kena letak gambar yang aku rasa cun or whatsoever lah kan. Entah lah aku pun tak ada gambar yang baru sangat. Makin lama makin malas nak tangkap gambar. Huhuhu. Tapi disebabkan contest Cik Ida yang comel ni, aku tempek lah jugak gambar yang aku rasa unik and cun. Konon jelah kan ! Huhu. Gambar yang dipertaruhkan ialah:-

Dalindareen2760

Actually gambar ni dah lama sangat dah. Masa time aku dekat poli dulu. Bila dah tolak tambah darab bahagi. Nak dekat 3 bulan lebih dah aku tinggalkan zaman poli. Now dah kerja dah. Aku tempek gambar ni sebab kebetulan aku pakai baju kurung polka dot hitam putih so kalau di black and white kan gambar tuh tak adalah nampak buruk sangat kan. Hehe ! Masa ni pun jadi model entah apa-apa dan tak ada motif pun sebenarnya. Biasalah kan, zaman belajar memang kalau dah tak ada kerja lain nak buat, tangkap gambar je lah korje nya. Huhu !

Oklah untuk contest ni aku nak tag dua orang:-

Bebbboiii !

 

Sunday, July 17, 2011

Drama Korea yang aku paling banyak diulang tayang buat masa ni. Hehehe !

Assalammualaikum !

Waktu bekerja yang sememangnya memenatkan tidak membuatkan aku letih nak mengadap cerita Korea hari-hari. Makin semangat nak tengok muka-muka comel and jambu semua pelakon Korea. Cerita dia pun even buatkan kita selalu berangan-angan nak dapatkan lelaki handsome, tapi sekurang-kurang nya cerita dia memang logik. Selalunya drama yang Korea buat ni pasal apa yang terjadi dalam daily life kita. So mehh sini aku nak review satu-satu drama Korea yang pernah aku tengok. Kat sini aku nak bagi amaran, sesiapa yang memang tak minat langsung dengan Korean drama, better lah membawa diri pergi dari blog ni ok ! Atau pun tekan je butang pangkah dekat atas tuh ok.

First drama yang aku akan review adalah drama bawah ni:-

pst

pasta_newsletter

Drama ni mengisahkan tentang seorang perempuan, Seo Yoo Kyung yang menjadi kitchen helper selama tiga tahun berturut-turut di sebuah restoran Itali, La Sfera yang menyediakan hidangan Pasta. Hidupnya mula berubah apabila seorang chef, Choi Hyun Wook dari Itali mula bekerja disitu sebagai head chef. Lebih malang lagi, disebabkan Hyun Wook tidak mempercayai kebolehan wanita, seorang demi seorang pekerja wanita dipecat termasuklah kitchen helper yang sudah lama berkhidmat disitu iaitu Yoo Kyung.

Namun disebabkan minat yang mendalam terhadap bidang masakan, Yoo Kyung tetap bekerja seperti biasa walaupun dipecat. Ini menyebabkan Hyun Wook marah dan sentiasa membuat pelbagai cara untuk menghalau Yoo Kyung. Dalam masa yang sama, Hyun Wook telah jatuh cinta terhadap Yoo Kyung. Namun perasaannya dipendamkan kerana tidak mempercayai wanita.

Dahlah ! Tuh je aku nak bagitahu serba sedikit pasal drama Pasta ni. Dari sepuluh tuh, aku bagi dalam lapan setengah lah sebab cerita dia memang best tau ! Mula-mula aku tengok heroin dia tak adalah cantik sangat tapi bila lama-lama tengok hati aku cakap, Eh ! Cute pulak minah ni. Hehehehe !

Ok ok next drama is :-

250px-ProsecutorPrincess

psprin

Prosecutor Princess !

Drama ini tentang seorang gadis, Ma Hye Ri yang sangat meminati bidang fesyen dan kecantikan dipaksa oleh ayahnya untuk menyambung pelajaran dalam bidang undang-undang. Disebabkan Ma Hye Ri adalah seorang yang sangat cerdik, dia lulus semua ujian undang-undang sehingga ditawarkan bekerja dia pejabat peguam. Disitu Ma Hye Ri menarik perhatian semua pekerja disitu kerana gayanya yang stylish, fashionable dan lain dari peguam yang lain. Disebabkan tidak meminati bidang undang-undang, banyak kes yang diselesaikan sambil lewa dan menimbulkan kemarahan banyak client yang datang ke pejabat tersebut. Hal ini menyebabkan rakan sekerja nya memulaukan Ma Hye Ri dan sejak itu Ma Hye Ri mula serius dengan tugasnya sebagai seorang peguam.

Apa yang aku suka pasal cerita ni sebab hero nya jugak. Mula-mula aku ingat Rain yang berlakon. So aku macam tak excited sangat nak tengok sebab aku tak minat Rain. Tapi nasib baik bukan Rain yang berlakon and yang penting heronya handsome gilo !!! Tuh je sobab ehh aku nak tengok cerito ni. Hahaha.

Next drama is:-

oh

Oh-My-Lady-Choi-Si-Won-and-Chae-Rim1

Drama ini mengisahkan tentang seorang suri rumah yang berumur 35 tahun, Yoon Gae Hwa yang baru bercearai dengan suaminya dan berusaha mencari kerja di merata-rata tempat. Nasibnya baik apabila mendapat pekerjaan sebagai pengururs seorang artis lelaki yang sangat popular, cantik dan diminati ramai, Sung Min Woo. Hal bertambah rumit apabila Gae Hwa mendapat tahu Min Woo mempunyai seorang anak yang dihantar oleh seseorang ke apartment Min Woo. Disebabkan hal tersebut, Min Woo meminta Ga Hwa menjaga anaknya dan dia akan diberi gaji. Disebabkan Ga Hwa sentiasa bersama dengan Min Woo, hal ini menyebabkan mereka saling jatuh cinta dan merindui antara satu sama lain.

Whoahhhh ! Gile kentang kan ayat aku yang last tuh. Teremosi lah pulak. Tapi apa-apa pun aku nak tengok cerita ni sebab ada abang aku dari Super Junior si Choi Siwon ni. Hahaha boleh? Muka heroin cerita ni pun comel je. Tak nampak yang dia lagi tua dari Siwon. Dahlah dalam cerita ni lagu semua pakai suara Siwon, memang lagi angau lah aku jadinya. Dah stop cerita pasal Siwon !

Next Drama is:-

1999899

1

Dalja’s Spring

Drama ini mengisahkan tentang wanita berumur 33 tahun, Oh Dal Ja yang masih tidak berkahwin dan bertemu dengan lelaki impiannya. Hidupnya bertambah tertekan apabila lelaki yang diminatinya selama 8 tahun rupa-rupanya meminati orang lain. Disebabkan mahu menunjukkan kepada lelaki tersebut bahawa dia juga boleh mendapatkan teman hidup yang lebih baik, Oh Dal Ja telah menandatangani kontrak perjanjian bersama Kang Tae Bong yang berumur 27 tahun supaya menjadi teman lelaki nya selama sebulan. Dalam masa sebulan itu pelbagai perkara terjadi dan dalam diam-diam Kang Tae Bong dan Oh Dal Ja menyimpan perasaan antara satu sama lain. Namun, perasaan tersebut harus dipendamkan kerana telah tertulis didalam kontrak perjanjian, sekiranya salah seorang diantara mereka mempunyai perasaan terhadap pasangannya, kontrak tersebut serta merta akan terbatal.

Cerita ni memang antara cerita yang berkali-kali aku ulang tayang. Even hero dia tak lah handsome mana pun, tapi dah kata Korea, memang ia bisa meluluhkan hati ku in. Wahh ! Lagi satu yang aku suka sebab heroin dia, Chae Rim adalah orang yang sama berlakon dalam cerita Oh My Lady. Aku suka ! Seriously dia memang tak nampak tua langsung. Lagu dalam  drama ni pun semua best-best tau !

Sebenarnya banyak lagi drama yang aku tengok, tapi aku dah penat nak review satu-satu. Tengoklah next time kalau ada masa lagi, aku review semua drama yang aku dah tengok ok ! Yang aku perasan lah kan, kalau dalam drama Korea tuh, mesti hero-hero dia macam cover macho je. Nasib baik kau memang handsome. Tapi kalau dalam drama Jepun tuh, hero dia memang tak cover langsung. Tak tahu malu lah ! Hehehe.

changsung_2pm_21082009033826

ChanSung 2PM

Gambar tak ada motif ok ! Oklah tak tahu nak cakap apalagi. Bebboiii !

Wednesday, July 13, 2011

Wordless Wednesday # 3- Kehangatan raya terasa walaupun belum puasa. Hehehe ! Rajinkan diri ok !


Dalindareen7256
Kak Limah cakap:-
Nak order bagitau lewww ! Hehehe
Coffee Meringue.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...