Friday, December 5, 2014

Seoul Garden : Tempat untuk makan sepuasnya sampai kenyang & sampai perut meletup.

Assalammulaikum

Semalam lepas balik kerja, terus jemput Sham then pergi Palm Mall, Seremban 2. Sham teringin nak makan Seoul Garden katanya. Aku pun memang dah lama tak keluar makan-makan dengan Sham dekat shopping mall since kitorang bertunang tahun lepas. So boleh bayangkan tak berapa lama kitorang tak keluar makan sama-sama. Alah kalau pergi kedai makan macam kedai tomyam tu, selalu je. Gedik je kan nak cakap dah lama tak makan-makan dekat shopping mall. Lepas tu, semenjak tunang ni, emak aku tak bagi sangat keluar selalu dengan Sham, tak manis katanya. 

Aku memang dah lama tau, suka sangat-sangat makan dekat Seoul Garden ni. Even harga per head dia boleh tahan lah mahal, tapi puas hati makan. Tapi tak ada lah mahal sangat pun, affordable lah jugak. Yang penting aku pakai student price je, Sham je yang pakai adult price. Nasib baik bukan hakak yang bayo. Hekhekhek. So lepas dah mintak permission mak nak keluar dengan Sham, terus drive laju-laju pergi Palm Mall.


Masuk-masuk dah nampak benda alah ni semua. Wahh ni yang semakin tak sabar nak main masak-masak ni kan,


Paling sedap aku rasa, teriyaki chicken dengan teriyaki beef. Memang terbaik dari ladang. Rasa dia manis-manis and ada rasa pedas sikit.  Haaa lagi satu bulgogi chicken and beef. Sedap ! Sup dia pun korang boleh pilih, ada tomyam sup, chicken sup and macam-macam lagilah. Sham teringin bebeno nak Kimchi sup, so layan kan je. Sebab bukan aku yang bayar pun. Nasib baik sedap. Umpphhh ! Sampai sekarang terbayang-bayang sedapnya Kimchi sup tu.



Haaa nampak macam berhemah je budak ni kan. Disebabkan nak tangkap gambar punya pasal, habis dia lambak kan pinggan mangkuk semua dekat aku. Nampak sangat aku yang banyak makan. 




Masa ni aku tengah makan nasi goreng kot kalau tak silap, nasi goreng dia memang sedap sangat i tell you. Meriah sangat-sangat nasi goreng dia, ada udang, ada ayam, ada kepah, ada lala. Haaaa banyak kan. Selain tu ada jugak dia buat meggi goreng, mee goreng. Ala macam buffet style tu.




Yang paling best bila ada sushi ni semua. Memang buntang mata kau nak pilih. Lepas tu tak tahu nak makan apa. Rasa pening and huru hara kejap. Yelah mana dengan nak makan sushi lagi. Nak main masak-masak lagi. Tak tahu mana satu yang nak buat dulu.



Siapa yang rasa nak menjaga kesihatan dan menjaga tubuh badan yang langsing. Boleh lah ambil sayu-sayur ni je ehh ! Jangan ambil daging and ayam langsung tau. Sushi pun jangan ambil. Aku ni sajalah kan nak feeling-feeling orang Korea, ambil daging lepas tu bungkuskan dengan daun salad. Sedapp ! Kuat sangat pengaruh cerita Korea ni kan.



Bila perut dah full, korang boleh lah ambil dessert macam ais krim ke, puding ke. Semua ada kecuali kek ok. Macam Sham entah apa yang dia campurkan dalam mangkuk ni pun aku tak tahu. Ada gummy bear lah, ada jelly bentuk ikan lah, ada kacang lah. Pening dah aku tengok. Tapi bila rasa, ehh sedap lah pulak. Huhuhu. Dekat sini pun ada jugak mesin buat ABC, so kalau korang teringin nak makan ABC, boleh lah buat sendiri ye. Jangan ngada-ngada nak tunggu pekerja dia buatkan, sampai kedai tutuplah korang tak dapat.



Hahaha muka kenyang. Tu lah, ambil banyak-banyak lagi. Suka sangat kan. Macam aku semalam, saja je Sham ambil ais krim, aku suruh ambil satu scoop je sebab dah kenyang sangat-sangat. Tengok-tengok dia ambil bukan macam pakai scoop, macam pakai senduk dah aku rasa. Penuh satu mangkuk. Last-last tak habis pun. Aishhhh ! Membazir itu amalan syaitan.

So far, ni dah ke berapa kali dah aku makan Seoul Garden, aku pun tak ingat. Tapi first time lah makan dekat Palm Mall, Seremban 2. Ruang restoran dia pun best, affordable price. Sesuai untuk orang-orang yang dah dapat gaji pergi. Kalau rasa-rasa dalam wallet tu ada 10 ringgit je and kau pun tengah tunggu gaji masuk. Tak payah lah ye. Tunggu gaji masuk dulu tau. Baru pergi. Huahuahua, macam cakap diri sendiri je. So bagi aku Seoul Garden ni, Noraa bagi empat bintang. Ehh tetiba kan. Sedap ok ! Jangan lupa try ye.

Oklah bye !


2 comments:

Uzair Rajput said...

Thanks for sharing us. seo memphis tennessee

Davidjohn said...

Thanks for sharing this information. I really like your blog post very much. You have really shared a informative and interesting blog post with people..
SEO Toronto

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...