Monday, December 1, 2014

Bunga Kek

Assalammualaikum !

Aku rasa kan minggu ni aku rasa penat and asyik-asyik rasa nak pengsan je. Disebabkan penat sangat-sangat, aku boleh mimpi cerita hindustan start dari awal sampailah habis cerita tau. Bila bangun pagi tadi rasa macam otak tiba-tiba blank and penat, rasa macam aku pulak yang jadi pengarah cerita tu. Ni semua maybe sebab nak siapkan order kek yang tak putus-putus and siapkan assignment yang semuanya kena submit dalam minggu yang sama jugak. Heii ! Lecturer ni tak tahu ke yang aku ni dahlah kerja, lepas tu nak siapkan tempahan kek lagi. Penat tau tak. Ahhhh ! Meroyan pulak tiba-tiba kan. Macam lah lecturer kau tahu plak kan yang kau ni banyak kerjakan. Tapi nak buat macam mana kan, dah nasib, aku yang pilih jalan ni semua kan. Ok stop ! Terima kasih ye sebab dengar luahan perasaan aku. Huahuahuahua !

Cerita pasal tempahan kek kan, aku rasa lah kan, orang ramai makin lama makin suka nak bagi gift dalam bentuk kek ni. Buktinya, ramai customer aku yang nak jadikan kek ni sebagai hantaran lah, hadiah hari jadi of course, present untuk pakwe makwe lah, yang paling sweet nak bagi hadiah untuk parents masing-masing. 

So, disebabkan dah tahu yang aku ni adalah pembuat kek yang tegar, bff aku selamba badak je order kek untuk buat hantaran tunang. Aku memang tak kisah kalau nak buat kek untuk hantaran bagai ni, yang aku rasa nak jerit nya sebab dia suruh nya hantar KL wei. Alamak uollls, aku ni terima tempahan kek area Seremban je, luar dari Seremban ni memang tak layan sangat. Cehhh berlagak sangat kan. Bukannya apa, dah nama pun kek kan, so macam-macam akan jadi kalau hantar jauh-jauh. Tersengetlah, krim cair lah, kek berubah-ubah warnalah. Macam-macam tau. 

Lepas aku dah explain semua benda ni dekat kawan aku yang sorang ni, dia still lagi nak tempah kek dengan aku. Apa nak jadi-jadi lah. Ok fine ! Disebabkan tak sampai hati and sayang dekat dia, aku berani ambil risiko nak hantar dekat KL. Kebetulan aku ada kelas minggu ni dekat Uitm Shah Alam. So memang aku proceed je lah order bff aku ni kan. 



So inilah hasil nya. Berhempas pulas buat kek lepas tu siapkan assigment pulak. Masa nak sampai KL tu, memang dah senget benget dah huruf tu semua. Gigih lah aku berhenti tepi highway susun balik. Last-last aku masuk kelas pun lambat, yelah mana tak nya, aku tunggu tempat lain, bff aku tunggu tempat lain. Bagus sangat kan. Hahahaha. Ohh lupa nak cakap, kek ni dalam dia chocolate moist je pun. Nak bawak jauh-jauh kek kena simple-simple hokayyy.


Muka puas dekat tepi highway lepas dah berjaya betulkan huruf yang senget benget.
Hehehehe.

Bila dekat dalam kelas pun aku dah macam orang mabuk dah, rasa penat sangat-sangat. Sebenarnya kan, aku rasa lah kan, bukan penat buat kek sangat pun, tapi penat sebab berlari sana sini. Yelah kan kejap buat kek, kejap buat assignment. Haaa ni lah padahnya kalau assignment buat last minute kan. Nasib baik kelas habis cepat, so jomlah kita balik Seremban cepat-cepat.


Apa hal ni woii ! Masa lepas simpang highway Nilai Utara kan, aku dah nampak dah kereta berderet-deret nak pergi arah Seremban and KL. Tapi alhamdulillah walaupun kereta berderet-deret tapi still berjalan and tak payah nak brake-brake pun. Exit je Senawang, tiba-tiba nampak keadaan macam dalam gambar atas ni. Woii woii aku dah nak sampai dah ni. Nak balik Paroi je pun. Ni mesti sebab nak elakkan jammed lah ni dekat highway PLUS kan, semua nak masuk LEKAS highway. Uwaaaa Tuhan masih suruh aku bersabar. So sempatlah aku selfie-selfie dulu.

So kesimpulannya, cerita aku ni tak adalah berkaitan kek sangat pun tetapi lebih kepada luahan perasaan je. Huahuahua. Terima kasih ye kepada sesiapa yang sudi nak baca sampai habis. Oklah nak pergi makan lah, lapar.

Bye !





2 comments:

HASRUL HASSAN said...

Hmm kalau ada minat buat kek, asahlah bakat yang ada. Boleh buat duit dengan jual kek ni. Mana lah tahu boleh jadi macam rakan saya yang dah jadi jutawan tu ... buat kek coklat je dari rumah.

Anis Choc Moist Melt..

Saya ada ceritakan kisah mereka di blog www.hasrulhassan.com

Azreen Zunairah said...

ohh ye ke...suka sangat makan kek coklat anis..sedappppp

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...