Monday, January 17, 2011

Salahkah saya nak pakai tudung yang cantik-cantik? Kenapa semua orang nak pandang-pandang saya ? Saya ada rupa macam hantu ke ?

Assalammualaikum !

Tajuk entry nak emosi kan. Tapi memang sebenarnya ni lah yang aku rasa bila aku pakai shawl yang warna pelangi or anting-anting yang biasa korang tengok tuh. Sebenarnya aku tengah emosi dengan internet berukband aku ni. Gile pulak lembab nak mampos malam ni. Dahlah aku kena hantar assignment esok. Lecturer aku nak tengok ! Berukband silalah laju. Aku betul-betul nak siapkan kerja ni.

Kadang-kadang tuh aku jeles jugak tengok perempuan cantik macam Fatin Liyana pakai shawl or tudung yang cantik-cantik. Tapi memang tak boleh nak samakan lah aku dengan dia. Dia tuh dahlah cantik then popular pulak tuh. Lagi sorang yang aku memang adore nak mampos ialah Datin ! or kak Iylia. Dia memang cantik even dia tembam tapi disebabkan confident dia tuh dia jadi macam cantik sangat-sangat. Meh sini aku tunjuk sikit gambar Datin ! yang memang vogue ni..huhu.

167761_10150093941984417_633369416_5808735_575732_n

164098_10150093942134417_633369416_5808739_676405_n

Cantikkan Datin ! ni. Memang aku minat sangat-sangat tengok muka dia. Belog dia lagilah aku suka nak baca. Tulisan dekat belog dia yang memang besar-besar huruf dia memang buat aku tak boriglah nak baca. Bukan semua blogger suka nak buat tulisan besar-besar kan. Tapi kak Datin ! ni dia berani and aku rasa tuh lah yang buat belog dia jadi istimewa sangat.

Seriously aku memang nak pakai cantik-cantik macam dorang ni. Tapi aku rasa macam confident level aku ni ada dekat level yang sebawah-bawahnya bila pakai macam ni. Rasa macam malu sebab badan aku yang tembam. Tapi bila aku tanya bff aku Wani, dia mesti akan respons “cantiklah areen, nanti ajar aku tau macam mana pakai shawl ni”. Boipren aku pun sama dia cakap ok je bila pakai shawl tapi tuhlah yang macam aku cakap. Confidentlevel au rendah. Sob sob. Meh sini aku nak share macam mana ghoman ehh rupa aku bila pakai shawl.

Dalindareen5610

Masa ni fist time aku keluar dating pakai shawl anting-anting ni masa dekat JJ Seremban.  Serius masa ni nak katakan aku rasa orang dekat JJ macam pandang pelik je dekat aku.  Dekat beratus-ratus kali jugaklah aku tanya boipren aku ok ke tak aku pakai shawl anting-anting ni. Dah kata boipren kan, takkan nak kutuk-kutuk awek dia kan. Tapi setiap kali aku tanya satu je lah jawapan dia. Comel !!! Memang masa time ni aku asyik ajak boipren aku pergi beli tudung baru sebab aku rasa malu pakai tudung macam ni. Tah apa-apa entah aku ni kan. Nak cantik tapi malu. Cuba be confident sikit. Boleh ?

Dalindareen5688

This time nak katakan memang aku asyik ikut belakang boipren aku. Konon-konon nak nyorok lah kan. Tapi kau kecik lah sangat kan Areen. Sampaikan boipren aku tarik tangan aku suruh jalan sebelah dia. Hah ! Tengoklah macam mana malunya aku ni. Padahal sebelum ni tak pernah pun kenal erti malu. Kalau korang perasan lah. Dah berapa kali dah aku letak gambar ni dekat entry aku yang sebelum ni. Saja je letak gambar ni ulang-ulang sebab aku suka dengan gambar ni. Belog aku kan ! So tak salahkan aku letak gambar yang aku suka.

Dalindareen5933

Boleh dikatakan shawl aku tak adalah banyak mana pun. Kiranya bolehlah dibilang dengan jari. takdalah banyak macam Fatin Liyana and Datin ! collection aku. tapi aku berharap yang satu hari nanti collection. Sebab tuh aku banyak pakai berulang-ulang shawl aku tuh semua. Yelah tak banyak collection lagi kan. Sob sob.

Then aku ada satu cerita. Pernah masa time aku keluar dating dengan boipren aku tuh. Aku ajak dia jalan-jalan dekat pasar malam dekat Melaka tuh. Motifnya sebab nak cari shawl yang cantik-cantik. Then aku singgah dekat satu kedai ni. Nak pergi tengok shawl pakistan yang ada dekat situ. Lepas tuh makcik yang owner kedai tuh tengah tunjuk cara-cara nak pakai shawl anting-anting dekat sekumpulan budak perempuan yang sebaya dengan aku.

Then tengah aku dok belek-belek shawl pakistan yang ada dekat situ, mak cik kedai tuh panggil aku. Aku yang macam blur-blur pun datanglah dekat dia. Then ada ke makcik tuh suh aku ajar budak-budak tuh pakai shawl macam aku tengah pakai dekat gambar atas ni. Gile tak gile. aku yang tengah menggeletar ni terus blah je dengan boipren aku. Boipren aku dah dok gelak-gelak kan aku. Lepas tuh tak habis-habis cakap kononnya aku banggalah kena puji dengan makcik kedai tadi.

Cehh ! Disebabkan malu gile terus aku tak jadi nak beli shawl pakistan yang ada dekat situ. Chett betul ! Frust punya pasal terus aku ajak boipren aku balik. Begitulah alkisahnya.

so sekarang aku nak nasihat korang-korang yang suka bebenor pakai shawl ni. Silalah ajar aku macam mana tips nak tinggikan confident level aku ni. Ehh ! Share lah dengan aku tau.

Oklah bebboiii !

17 comments:

NichKhun said...

hahaha comel chantek.. saya sangat suke tengok pompuan chantek2 yang pandai berfesyen.. seyes.. kadang2 ase kagum dan bangga tengok dorang.. dorang sangat berani.. sukeee sangat tgk.

Azreen Zunairah said...

NIchKhun:hahaha sengal jek..cantik n comel ke..reen pun suka jugak tengok pompuan cantik pakai tudung yang cantik2..huhu..

Mr.NS said...

aaaaaaaaaaaa....ANTU!!!
haha..guwau2...cute la 2 reen..mana da antu cute lam dunia ni..kecuali toyol ja...ahhaha

intan said...

eh cantik & chomel je kamu pakai macam ni..
ala selagi en bf kata ok..so ok la kan..
xyah la hirau orang lain ckp apa & pandang mcm mana..
intan pn tembam & suka pakai shawl gak..
intan buat tak kisah je apa yg org lain nak kata ;P

Azreen Zunairah said...

abg ery:
eleh da cakap reen hantu boleh pulak tetibe cakap cute kan..huhu..pape pon time kasih eh..

Azreen Zunairah said...

intan:
tuhlah...kadang2 faktor badan tembam nie macam malu plak..tapi pape pon thx ok sebab bagi support..

fyna said...

you cntik! i pulak inner tu bile pakai cm hape je.jeles u pakai lawa =(

Azreen Zunairah said...

fyna:
cantik apanya fyna...u pon cantik jugak tau..u lagi cantik dari i tau..huhu

athirah said...

comel je la! be confident! ok dear! ;)

animkeyme said...

comeeeeee...jom kita bina cnfdnt level yg tggi bgunung2 sama2..hehehe

Azreen Zunairah said...

Athirah:
thx tiera !!! tapi xdalah comel macam tiera kan..huhu

Azreen Zunairah said...

animkeyme:

yeah marilah kita bersama2 support me-support...ekkk !

Datin Tuu said...

hello and hi!
how sweet are u sayang.
thanks about this review. anyway, u are so lucky to have a good listener, good friends and wow, best man ever forever like ur boyfie and i know, u have a good confident but u still baby walk kan. :) do believe that u can syg! i hope, u will be the best idol for all out there !

mmg dulu datin sdri rasa eh, tak layak!. .huuuu tapi atas dorongan family, kawan2 and all those yg support, datin percaya dgn diri sdri and mula mengenali diri sdri tanpa patah smgt :) tapi, datin fikir. .ala, buat tutup mata aje. .anggap kita tak lemah and mana la tau satu hari nnt kita akan dapat aapa yang kita nak kan . .:)
so YOU can !

thehe~ anything u want to ask me, just Formspring me dearie. let me know ya ! anyway, goodluck ! u r my new sister :D

-datin and fatin bangga dgn perubahan akan datang anda! *syg sikit ! :D eh, syg byk2 lah HAHA :D tk care fr you and all here :)

-datin

Azreen Zunairah said...

kak datin !:
dengan secara tibe2 pengsan sebab kak Datin komen dekat sini.Susah kot blogger yang baru nak naik macam reen ni borak2 dengan blogger famous macam akak..

apa2 pon thx sangat sebab bagi support and now kita rasa more much better from before.

thx sangat2 tau..sayang kak Datin ! jugak..huhu

Datin Tuu said...

:D NEVERMIND SYG! anggap kak datin mcm org lain ye :) jgn anggap tinggi sangat :) im nobody :) and you are good sis :) keep it up!

Azreen Zunairah said...

kak Datin!:

i love u lah...huhu

eykameow said...

syg, lawaaaa apa cara u style kan shawl u! eh teringin plak i nak try pakai tudung yg anting2 tu. tutorial plsshh :P *ini serius*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...