Tuesday, May 31, 2011

Even kita ni lelaki or perempuan, kita memang suka tengok perempuan yang comel kan ! Kenapa? Sebab tuh semua lumrah kehidupan. Hehehe !

Assalammualaikum !
Memang dah jadi lumrah dalam hidup kita ni, kita suka sangat nak tengok sesuatu yang nampak cantik, comel, handsome and menenangkan hati. Tak ada orang yang suka tengok something yang buruk, menjijikkan and sesuatu yang tak sedap mata memandang.
Kalau macam aku, kalau nampak sesuatu or seseorang yang cantik, memang tak bekeliplah mata aku tengok. Same goes bila aku tengok lelaki yang handsome. Tapi aku tak adalah nak tenung lama-lama. Karang silap-silap aku ter syioookk pulak dekat mamat handsome tuh kan. Cukuplah aku pandang dari jauh je.

Cerita pasal suka tengok perempuan cantik ni, entry aku yang sebelum-sebelum ni pun ada cerita kenapa aku suka sangat tengok perempuan cantik. Entahlah ! Bukan nak cakap aku ni gila ke hape sebab suka tengok perempuan yang cantik even aku ni perempuan jugak. Tapikan bila aku tengok perempuan cantik kan aku rasa macam nak jadi macam dia jugak. Sebelum tuh mehh sini aku tunjuk dulu gambar perempuan cantik yang aku suka sangat nak tengok.

0015_chinese_hight_school_girl_inflatable_doll_wang_jiayun_picture_2_

5571233507_989e584ebe

Wang-Jia-Yun-6

wang chia yun10

wang-jiayun-weibo-march6

Cantik kan ! Hehehe. Muka macam patung habis. Mohh ler aku cerita sikit pasal perempuan berwajah patung ni. Dia ni asal daripada China and bernama Wang Jia Yun. Ramai orang yang cari gambar dia ni sebab semuanya suka tengok muka dia yang ala-ala Korea @ Japan padahal dia ni orang China. Ramailah yang offer Wang Jia Yun ni untuk jadi model tapi dia ni tolak sebab dia lebih suka upload muka dia yang ala-ala patung ni dari kerja jadi model.

Ok enough pasal Wang Jia Yun. Masa mula-mula aku tengok gambar dia ni pun, aku rasa macam, alahai cantiknya dia ni. Macam tak percaya yang dia ni betul-betul orang. Macam patung je !
Tapi semua ni terbongkar bila time aku godek-godek gambar dia dekat Google. Aku terjumpa dengan satu entry yang bagitahu Wang Jia Yun ni pakai skill Adobe Photoshop. Dengan software editing tuh, dia putihkan kulit and panjangkan dagu dia. Alahai, cantiknya kau edit tau ! Ajarlah aku macam mana . Huhuhu. Tapi nasib baiklah muka dia before edit pakai photoshop pun comel nak mampos. Mehh sini ramai-ramai tengok gambar dia sebelum edit.

Wang-Jiayun-without-editing-21

a-true-Wang-Jiayun

Memang gile lah dia edit muka dia. Memang jadi orang lain betul. Macam aku ada jugak aku edit-edit gambar aku. Tipulah kalau aku cakap tak ada langsung yang aku edit. Alah setakat putihkan kulit sikit and cerahkan background pakai photoscape. Biasalah tuh kan ! Alah macam lah korang tak biasa. Hahaha. But even aku edit pun tak adalah betul-betul mengubah muka aku yang sebenar. Still sama jugak tombam ehh ! Oklah tak tahu nak cakap apa lagi.
Bebboiii !

17 comments:

nelly said...

fuyoo .lawa gilooo !

Azreen Zunairah said...

nelly: haah memang lawa pon..huhuhu

Wan Gerrard said...

saya suka tengok perempuan comel hehe :P

Azreen Zunairah said...

ramai pompuan comel kan..bagus lah..huhuhu

Cik Kamoo said...

ingat patung tadi

Rahmad said...

wah cutenya..

mcm patung hidup dh aku tengo..

Azreen Zunairah said...

cik kamoo: tuhlah kan..sebijik rupa patung kan

Azreen Zunairah said...

rahmad: memang lah cute..edit !! hehehe

Hanis MY said...

wow....al kisahnya..ish2 mcm2 eh

salam kenal...wee sy follower ke 500!

Azreen Zunairah said...

time kacih..hehehe

damha said...

ade iras2 mcm muka reen juga le...he333

dhilla nazli said...

saya suke tengok pompuan comel.. tpi bukan pompuan jepun or korea.. muahahahha =P ta asli punye pompuan

Azreen Zunairah said...

damha: xda maknanya iras muka reen..dia cantik..haiyooo...

Azreen Zunairah said...

dhilla: samalah..tp reen suka tgk semua pompuan korea n jepun..heheheh

cengkerangcipot said...

masalahnye sye ni xreti nk edit2 ni.. klau tau dh lame dh ensem gile.. haha prasan.. :)

Cik Comel said...

Walaupun muka belum edit, tapi tetap comel. Sangat jeles dengan makhluk-makhluk sebegini! Cemburu tau.

Tanakwagu said...

dia tolak tawaran sebab dah kaya. nama pun dah "Wang"
-serupa dlm animasi jepun

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...