Sunday, April 15, 2012

Setiap perjalanan hidup itu telah Tuhan rancang takdirnya !

Assalammualaikum !

Wahhhh ! Lamanya aku tak update blog yang semakin hari semakin usang ni. Ni pun aku update sebab hati aku tiba-tiba je terbukak lepas tengok Melodi tengah hari tadi. Then tertengok pulak part Rita Rudaini menangis sambil dukung anak dia yang first tuh. Memang sedih tak tahu nak cakap macam mana.

Lepas tuh habis je rancangan melodi tuh, terus keluar lagu yang bagi aku memang sedih and ada kena mengena dengan hidup Rita Rudaini. Jom sama-sama layan lagu ni dengan aku kalau nak sama-sama merasakan kesedihan yang aku rasa. Lagu ni lebih digalakkan untuk didengari sorang-sorang dalam bilik ok. Waaaahhh !

Nirwana band-Sudah cukup sudah

Walawehhh meleleh air mata aku dengar lagu ni bila terbayangkan muka Rita Rudaini time dia nangis tadi. Actually band ni baru lagi and lagu dia pun dah lama keluar dekat radia. Just aku je yang ketinggalan zaman baru tahu minggu lepas.

So moral of the story, setiap orang memang tuhan dah tentukan takdir hidup dia. Bak kata Rita Rudaini tadi, tuhan memang dah tentukan dia kahwin dekat sempadan Thailand, dapat dua orang anak and now berhadapan pulak dengan masalah dengan husbandnya. Tak perlu nak salahkan Qada’ dan qadar. Macam mana susah pun hidup tuh, kita still kena tempuh and insyaallah kesudahannya mesti akan ada waktu yang kita senang dan gembira.

992ef860

GUA_Rita_Rudaini_Anak_default_191083092

Marilah kita sama-sama doakan yang terbaik buat Rita Rudaini, anak-anak dia and yang paling penting suami dia jugak. Tak perlulah kot nak mengumpat sana sini kalau kita sendiri tak tahu hujung pangkalnya.

And now aku pun tak tahu apa motif sebenar aku buat entry pasal Rita Rudaini ni padahal banyak lagi entry yang still on hold. Oklah nanti-nanti aku update lagi.

Bebboiii !

6 comments:

hana szied said...

awatt slow motion lagu dy.. best2!

damha said...

kita hanya merancang...yg menentukan hanya dia...berusaha berdoa n betawakal pengubat duka....

Iena Eliena said...

salam..
singgah follow sini :)
jom follow cik iena jugak(^_~)
www.ienaeliena.com

Azreen Zunairah said...

hana: dah lagu dia nak slow nak wat mcm mana...barulah sedih kalu slow kan..huhuhu

Azreen Zunairah said...

damha: yup...berdoa je ehhh

Azreen Zunairah said...

iena: ye nanti reen follow ehhh !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...