Sunday, May 1, 2011

Akhirnya impian aku untuk makan di Seoul Garden tercapai wei ! Serius sodap. Rugi kalau korang tak try !

Assalammualaikum !

Boringnya hari ni dan hari-hari yang akan mendatang sebab hari-hari aku takkan dipenuhkan lagi dengan kuiz, test, and final exam. So bila dah habis exam ni, keluar berpoya-poya adalah menjadi agenda utama untuk student macam aku ni. Yelah keluar untuk kali terakhir dengan bff tersayang kan. Lepas ni tak dapat jumpa dah sebab masing-masing dah bawak haluan sendiri. Sobs sobs sedih pulak !

Dah lah aku malas nak layan sedih aku ni, mehh sini aku nak gebang dekat korang yang aku dah dapat makan dekat Seoul Garden. Yelah sebelum ni dekat entry yang ni Betul ke Seoul Garden sedap ?, aku ada tanya kan betul ke makanan dekat sini semuanya sedap and siap berangan lagi tuh kan. And now ! Impian aku betul-betul dah tercapai nak makan dekat Seoul Garden. Serius memang sedap giloss kau tau ! Lepas ni kalau diberi pilihan untuk makan dekat Johnny’s or Seoul Garden, aku akan pilih Seoul Garden je. Hehehehe.

So mehh dengar aku nak cerita. Tak nak dengar pun tak apa. Aku tak kisah pun ! Actually plan nak makan dekat Seoul Garden ni memang dah lama dah dok sebut-sebutg. Kawan aku yang Chinese tuh lah tak habis-habis ajak aku keluar. So disebabkan kawan aku si Ong ni dah pernah makan dekat Seoul Garden, aku pun ajaklah dia pergi situ. Yelah senang sikitkan kalau dah ada orang yang ada experience ni. Lepas dah plan punya plan, aku pun decide nak pergi lepas habis je paper pagi tuh. Ingatkan mula-mula tak ada orang yang nak join, sekali ramai pulak. Memang best gile lah. Hehehehe

Dalindareen6949

Masa ni belum nak makan dekat Seoul Garden lagi. Bff aku si Tiqah yang shawl pink tuh tak habis-habis nak makan hot and roll. So apalagi, disebabkan masing-masing tengah kelaparan. Apalagi terjahh !

Dalindareen6953

Gambar aku enterprame haruslah ada kan ! Masa ni for the first time, aku makan hot and roll yang flavor pizza tuh. Selama ni kalau dok terjah kiosk Hot & Roll ni mesti aku makan chicken and cheese je. Tapi apa-apa pun flavor dia memang seriusly semuanya sodap-sodap belako !

Memang lama gile lah tunggu budak-budak lelaki ni nak sampai dekat Bandar Melaka tuh. So sementara nak tunggu diorang tuh semua, agenda wajib aku dengan kawan-kawan aku harus lah berfoto gedik ok !

226022_1540296766642_1811630450_983952_167773_n

216113_1540291246504_1811630450_983940_4386184_n

228476_1540317367157_1811630450_984002_3074274_n

217167_1540311807018_1811630450_983982_4369608_n

Credit to Cik Pelangi sebab tangkap gambar yang cantik-cantik sampai bateri DSLR dia habis. Hari tuh masing-masing tak tahu nak tengok wayang cerita apa so aku dengan bff perempuan yang lain main bedal je lah tengok cerita Red Riding Hood. Cerita ni diarahkan oleh pengarah dari filem Twilight. Boleh dikatakan most of view dalam cerita ni semua sama macam cerita Twilight. Hero-hero dia pun handsome, siapa lagi kalau bukan Shiloh Frenandez a.k.a Peter dalam cerita ni. Boipren aku siap tidur lagi masa tengok wayang ni sebab boring katanya cerita ni. Entah ! Bagi aku best je sebab hero dia memang handsome gile wei.

So inilah masa yang dinanti-nantikan. Masa untuk makan dekat Seoul Garden. Lepas dah tolak student price, dapatlah kitorang semua harga duapulohlapan hengget seorang. Masa ni rasa macam auuuw ! mahal nya wei. Tapi bila dah makan serius rasa berbaloi-baloi bayar mahal-mahal ni.

Dalindareen6959Masa ni memang time nafsu tamak haloba sebab semua makanan kau nak ambil tau ! Rasa macam tak cukup langsung. Padahal last-last aku yang tak habis, nasib baik bff aku si Jie ni tolong habiskan. Karang tak pasal-pasal kena bayar balik. So untulk makluman semua, barangsiapa yang makanan nya tidak habis akan di charge depends on berapa banyak yang kita tak habis makan. Ngerti !

Dalindareen6961 Aku dengan Cik Pelangi yang rajin nak masakkan makanan untuk aku. Hehehehe so sweet tau. dahlah makan dekat sini kenapa pakai chopstick. Tangan aku yang tak bedung ni, asyik-asyik terpeleot je bila ambil makanan guna chopstick. So Cik Pelangi ni lah yang tolong masakkan untuk aku and letak makanan dalam pinggan aku. Sweet kan ! Last-last sebab asyik terpelot je, aku terus je cucuk makanan tuh guna chopstick and terus ngap ! Huh, habis cerita ! Sekian.

217772_1540342687790_1811630450_984075_3477068_n

See see banyak gile makanan kan. Boleh dikatakan aku banyak kali dok ulang ambil ayam je. Serius memang sedap wei. Yang daging masa mula-mula je aku excited nak masak, tapi disebabkan dia lambat bebenor lah nak masak. Terus aku tak ada mood nak makan daging. Bila perut dah full nak mampos, baru aku sedar yang aku langsung tak makan sayur. Ya Allah apa nak jadi kan ! Tamak haloba sampai sayur pun dilupakan.

231019_1540335007598_1811630450_984055_2087360_n

All of us ! Kalau nak tahu, boy yang baju warna putih tuhlah Chinese boy yang nama dia Ong tuh. Dia memang tak berhenti-henti makan sampaikan perut aku dah senak gile pun dia still mengunyah. By the way Ong, thanks sebab kenalkan Seoul Garden ni dekat aku eh !

217645_1540327927421_1811630450_984041_5802371_n

Ahhh tension nya tengok kau ! Yelah mana aku tak tension, dah last day dekat Melaka baru ada peluang nak makan benda alah ni. Dahlah sedap nak mampos ! Ahhhh tension balik.

So far tuh jelah aku nak cerita. Apa-apa pun, you all should try makan dekat Seoul Garden ni. Serius sangat-sangat sedap. Lepas tuh feeling-feeling yang kau boleh tunjuk dekat kawan-kawan kau yang kau ni tersangatlah pandai masak. Padahal ! hahahaha. Oklah tak tahu nak cakap apa lagi.

Bebboiii !

8 comments:

Misshy Innz said...

ye eh kalau tak habis kene charge ?
kitorang makan ritu , tak kene charge pun . banyak gile tak habis kot ;p

Azreen Zunairah said...

x taulah..dia ada tulis dekat situ arituh..huhuhu

damha said...

waduh2..gue tengok bukan main berselera lg cik areen ni mkn....tercapailah impian utk merasai makanan kat citu...

EJA said...

hihi..kirim salam yg tudung biru...sgt cun!

Zura said...

kali ke 2 baca psl entry seoul nie..mmg marvelous makan kat sini..

Azreen Zunairah said...

damha: hahaha haruslah kan berselera..dah nama pon makanan kat situ sodap2..hehehe

Azreen Zunairah said...

eja: sapa ehh yang tudung biru tuh..hahaha..waalaikumsalam..

Azreen Zunairah said...

zura: best kan makan dekat situ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...