Monday, April 25, 2011

Lagu-lagu yang mempunyai sentimental value bagi aku dari zaman aku sekolah sampailah sekarang !

Assalammualaikum !

Walawei ! Lamanya aku rasa aku tak update belog yang tak semenggah ni kan. Bukan apa, sekarang ni memang aku dok pulun study. Hah ! Jangan main-main kalau aku dah ada mood nak study. Malam tadi lepas balik study group dengan bff tersayang, aku dok pulun study sorang-sorang balik. Serius aku nak up kan pointer aku semester ni wei !

So bila kita dah dok main pulun-pulun, so tension or stress pun memang akan menjelma tak kira masa. Disebabkan nak hilangkan semua ni, lagu-lagu yang ada sentimental value lah yang menjadi peneman hidup ni. So mehh sini aku nak share lagu apa yang aku layan start aku sekolah sampailah sekarang ni. Hehehehe.

Tercipta untukku-Rossa ft Ungu

Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku
Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu hadir dan temani aku
Disetiap langkah yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu hadir dan temani aku
Disetiap langkah yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tahu ku slalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku

[Rossa]

sungguh hanyalah dirimu yang aku cintai
dan sungguh ku kan disisimu hingga ku mati...

Actually lagu ni memang terkesan lah dekat diri aku. Yelah masa aku frust dulu pun aku layan lagu ni. Bila tengah bahagia pun aku layan lagu ni. Memang tak boring langsung. Aku pun tak tahulah kenapa kan. Tapi maybe faktor Pasha Ungu yang nyanyi kot. Tuh yang jiwa aku dok melekat dekat lagu ni je. Hahahaha !

So bila dah besar sikit. Aku layan lagu dekat bawah ni. Memang taksub gila aku dekat lagu ni. Kalau dalam handphone aku, lagu ni memang tergolong dalam lagu Most Played lah ! So jom kita layaann ~~~~

OST Lagenda Budak Setan-Bila Cinta

Bila cinta kini tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan manisnya janjimu
Yang ku sambut itu dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi tinggalkanku

(Korus)
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hinggaku terjatuh
Dalam harapan

Ku sebut namamu
Di setiap doaku
Ku kan setia di mana tempatmu
Yang ku dapat hanyalah bayangmu

(Korus)
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hinggaku terjatuh
Dalam harapan

Serius aku akan feeling habis-habisan bila dengar lagu ni. Biarlah orang nak cakap apa pun, tapi memang lagu ni akan aku dengar berkali-kali. Sampai roommate a.k.a bff aku si Wani pun dah hafal lagu cerita Lagenda Budak Setan ni. Hahahaha cayalah kan !

So oklah aku nak pergi study balik ni, petang dengan malam akan dipenuhi dengan nota-nota je. Doakan aku ehh kawan-kawan supaya dapat buat esok. Hehehehe.

Bebboiii !

8 comments:

Farhana Jafri said...

lagu gio tu kalau dgar msti sedih je hati.. hu3.. lagi stu lagu Perpisahan Ini by Aizat feat Frst Edition.. sebak je rase.. huuu~~~

jemput singgah ANASAURUS :)

Azreen Zunairah said...

farhana: tuh arr pasal...sedih kan...huhuhu

damha said...

saya suka layan lagu lbs ni..bila cinta....iramanya fuhhh jiwang abis....tangkap lentok beb...

Azreen Zunairah said...

damha: tuh arr pasal kan..memang lelah habis lah..huhuhu

nurulfzz said...

suke dua2 lagu nih.=)


Nurulfzz.blogspot.com

Azreen Zunairah said...

sama !!!

fyna said...

suke gak lagu tue..




jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Azreen Zunairah said...

fyna:hehe..thx...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...