Sunday, April 24, 2011

Siapa kenal dengan Vera Wang ? Semua gaun pengantin dia buat semuanya gorgeous !

Assalammualaikum !

Ya Allah pemalasnya aku nak study ! Apa nak jadi dah ni Areen oiiit ! Tadi kau layan game Zomba zombie. Sekarang ni dok update belog balik pulak. Kalau mak aku baca ni, mesti dia cakap “ Along ni tak study ke ? Mak tengok asyik online je !” Hadoii ! Memang naya kalau mak aku online tengah-tengah malam kejap lagi. Mak ! Sorry mak. Bukan along tak nak study, tapi mood tak datang lagi. Kalau mood dah datang, memang tak berhenti-henti along study mak. Betul ~~ Along tak tipu mak ! Hahaha motif nak buat short message untuk mak aku dekat sini kan !

So aku nak tanya. Siapa yang kenal dengan Veraa Wang ? Jangan korang fikir dia adalah seorang pembuat duit yang tegar pulak. Hal tuh memang tak ada kaitan dengan nama dia. Tapi seriously dia memang seorang yang rajin bekerja. Wah Areen ! Kau cakap macam dia tuh sepupu belah mak kau  yang paling kau rapat je kan ! Poyo lah lu matt.

Actually Veraa Wang ni adalah seorang pereka baju pengantin yang memang vogue de vasss ! Serius aku tak tipu. Aku kenal dia pun masa aku tengah syok layan cerita Oprah Winfrey Show. Masa tuh ada pasal Veraa Wang ni lah. Semua tahu kan yang Oprah yang sememangnya seorang jutawan, suka sangat buat amal jariah kan. So disebabkan masa tuh Veraa Wang ni datang and bawak semua koleksi baju pengantin dia. Oprah ni suruh lah audience yang tak lama lagi akan berkahwin dekat rancangan tuh, untuk bangun. Dekat limapuloh orang penonton lah yang bangun. Kau nak tahu apa Oprah buat dengan diorang ? Oprah bagi setiap limapuloh orang ni hadiah gaun pengantin Veraa Wang. Gilelah syiokk ! Dahlah satu gaun Veraa Wang ni sama dengan harga sebijik kereta Porsche or Ferrari kau tahu ! Gile bertuah semua limapuloh pengantin tuh.

So mehh sini aku nak tunjukkan muka Veraa Wang tuh ! yelah mana lah tahu korang teringin nak  tempah gaun pengantin dekat dia kan. Nanti bila dah tengok gambar, senanglah nak contact-contact kan. Cehhh !

images (18)

So inilah dia yang dinamakan Veraa Wang. Serius masa dia datang Oprah Winfrey Show tuh, nampak macam tak percaya yang dia ni fashion designer. Nampak simple gile lah ! So mohh aku nak tunjukkan koleksi gaun pengantin yang dia buat. Jeng jeng jeng jeng…

vera-wang-wedding-gown-lace-green-ribbon

Ohhh mana pergi kepala saya ! Hehehehe. Kalau aku, aku memang pantang tengok baju yang ada riben-riben ni. Rasa terliur je aku tengok. Boleh ? Hahahahaha !

vera-wang-fall-2010-wedding-dress-2

Kan aku cakap aku pantang tengok baju yang ada riben-riben ni. Mula-mula dulu, aku ingat masa malam Annual Dinner pra-graduan aku dulu, aku nak pakai macam ni. tapi bila fikir bilik. Macam mana agaknya aku nak bawak kereta ehh. Dahlah aku ni driver ! Cettt. Mahunya pintu kereta tak boleh tutup kan.

vera-wang

Kalau aku lah kan beli baju Veraa wang ni. For sure duit PTPTN aku nanti, sampai aku mampos pun tak dapat bayar balik. Hari-hari makan nasi dengan kicap dengan lauk ayam dengan telur goreng. Wah ! Tak nampak macam menu orang yang tak ada duit je Areen. Hahaha

4PurpleVeraWang1

Gaun pengantin yang berwarna ceria ! Serius cantik. Kalau tak tuh, kita tengok most of wedding dress mesti warna putih kan. Tak pun warna cream kan. So disebabkan nak lain daripada yang lain, Vera Wang ni buatlah warna lain pulak. Hehehe

vera-wang-wedding-gowns

See see cantik kan ! Nampak sweet je kan. Aku sukalah. Eleh Areen, kau tembam berangan pulak nak pakaikan. Hei der ! Biarlah akan aku nak berangan ke hape ke kan ! Yang penting aku ada inspirasi untuk kurus. Paham ! Emosi tiba-tiba kan.

vera-wang-white-mermaid-fall-wedding-dresses-4

Cantiknya, cantiknya, cantiknya ! Gaun ni nama apa entah dia. Tapi ada mermaid mermaid lah belakang dia. Biarlah apa-apa pun nama dia kan. yang penting memang gorgeous gila wei !

vera-wang-wedding-dresses

Actually aku suka dengan gaun kembang sebab aku suka bila ada gaun yang sorokkan peha aku yang besar ni. So bila pakai gaun macam ni, bolehlah feeling-feeling selim melim kan. Hahahaha Boleh ?

Oklah aku tak tahu nak cakap apa lagi. Kalau mak aku baca entry ni mesti dia cakap aku dah gatal nak kahwin tau.

Oklah bebboii !

18 comments:

Zura said...

a'ahlah cantik2 belaka gaun tue...

Azreen Zunairah said...

zura: kan !!! cantik sangat kan..huhuhu

aza said...

wahh..lawa2 laah...

Azreen Zunairah said...

aza: memang sangat lawa kan..huhuhu

Chybee said...

pernah dengar nama die first time bile tgk celebrity apprentice yg first tu :D

Mr iZzo (^^,) said...

cantik !!


saLam kenaLan...dr segmen gegar gegar Ben! huhu nice blog!(^_^)

sudi2 lah lawat kiter plak ye



http://themrizzo.blogspot.com

zety said...

nice nice nice =)

saya suke yang warne kuning cair tuh.jap jap sape nk sponsor?hahaha T.T

Azreen Zunairah said...

chybee:ohhh ye ke..kiranya lg awal tau dr reen lah ehh..huhuhu

Azreen Zunairah said...

mr izzo:hye salam kenalan...hehe

Azreen Zunairah said...

zety:boipren lah sponsor kan...huhuhu

amirah syahida said...

cntek la :) ske3x..

Azreen Zunairah said...

amirah: cantik sangat kan...huhuhu

damha said...

saya tertarik dgn gaun yg rona purple tu...anggun n bergaya....nampaknyanya x lama lg mkn nasi minyaklah ye...he333

Azreen Zunairah said...

damha: wahh sapa plak yg nak bg awak mkn nasi minyak tuh ehh..saya blom nak kawin lagi..hehehe

Cik Cempaka said...

bestnyer kalo boleh pakai semua baju cantik ni masa kawin...

ok nak berangan jap ek..

Azreen Zunairah said...

cik cempaka:blehnya pakai..asalkan banyak duit..hehehehe

$H said...

perfume veraa wang best..suke bau die

Azreen Zunairah said...

sh: ye ke...x pernah pun bau...huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...