Saturday, September 4, 2010

Are you moist enough?

Assalammualaikum semua!lamanya dah tak update blog tau.Tersangatlah rindu dengan blog yang dah nak berhabuk ni.Tapi apakan daya test dengan kuiz yang melambak-lambak buatkan reen malas nak update blog tau. Tadi reen pergilah buka email reen then dekat folder nuffnang reen ada dapat email yang ceritakan pasal produk kecantikan kulit yang memang popular sangat. Apalagi kalau bukan Vaseline kan.Produk nie ada buat contest yang memanglah tersangat arr besh and sebab tu jugaklah reen tertarik nak join contest ni tau!huhu

Reen ingat lagi masak time sekolah dulu..bila waktu rehat..borak-borak dengan kawan reen then kawan reen tanya "areen, kau suka makan sayur tak?"..reen pun jawablah suka then kawan reen ambil tangan reen and dia cakar tangan reen..lepas tu dia cakap "kau tipu areen!!kau tak suka makan sayur kan..sebab tu bila aku cakar ada garisan putih..". Bila dah dengar macam tu reen pun starting makan sayur banyak-banyak sampailah da besar remaja ni ha!Still remaja okeyh..i'm still 20..huhu..then bila dah masuk poli ni kan..still jugak kawan-kawan reen cakap reen tak suka makan sayur sebab bila diorang cakar mesti ada garisan putih tau.Tapi bila dah lama-lama barulah reen paham sebenarnya bukan sebab kita tak makan sayur kulit kita jadi macam tu tau.tapi semuanya sebab kulit kita kering tau.

So masa tu lah reen sibuk-sibuk nak beli lotion and lotion yang reen beli ialah Vaseline Total Moisture.Yang jadi mangsa reen untuk belikan lotion tu sapa lagi kalau bukan encik bf saya!hehe

seriously bila pakai lotion ni yang total moisture tu kulit reen boleh tahanlah lembutnya..and yang paling penting kan dah tak ada garisan putih tu lagi..hehehe..suka sangat-sangat..kawan-kawan ku yang tersayang silalah pakai lotion vaseline ni eyh untuk kulit yang cantik dan tulus dan mulus macam saya tau..hehe and jangan lupa juga makan sayur banyak-banyak macam reen gak tau..huhu..

haa..lagi satu kan reen ingat lagi masa tu reen balik rumah sewa reen dekat melaka..yelah da nak start kelas kan dekat poli then balik-balik reen mandi lah dekat rumah dengan tenang and amannya..selesai mengelap-ngelap badan..tiba-tiba reen rasa gatal-gatal satu badan tau..menangis reen telefon emak dekat seremban sebab tak tahan sangat gatal-gatalnya..mak reen apalagi terus telefon encik bf reen suruh belikan apa yang patut untuk hilangkan gatal kat badan reen tu.Masa tu bf reen beli dua benda tau..bedak botol merah amnesia tuh dengan lotion vaseline extra strength tau..

bila pakai yang bedak merah amnesia tu macam tak ada kesan tau..still gatal-gatal badan reen then reen try sapu lotion vaseline ni and alhamdulillah gatal-gatal kat badan reen hilang tau. Terima kasih sangat-sangat dekat Vaseline dengan encik bf saya..hehe

Reen memang minat sangat nak join contes yang nuffnang anjurkan nie sebab grandprizes yang dia bagi untuk winner amatlah lumayan tau..antara hadiah-hadiah yang cik nuffnang murah hati sangat nak bagi ialah:-

1st Prize - RM3,000 cash + Vaseline products
2nd Prize - RM2,000 cash + Vaseline products
3rd Prize - RM1,000 cash + Vaseline products
5x Consolation Prizes - RM200 cash + Vaseline products

best kan hadiah yang dia nak bagi kan..then kalau bertuah kan kita maybe akan dapat jemputan untuk pergi party dekat Luna Bar tau..dekat mana reen pun sebenarnya tak tau!hahaha..tapi macam best je sebab boleh jumpa macam-macam orang yang mesti vogue and fashionable nanti especially blogger..huhu sukanya..minta-minta lah cik nuffnang bermurah hati nak bagi reen menang kan..dpat duit raya nanti kan..huhu..ok2 gambar yang reen nak upload ni adalah gambar yang encik bf reen suka sangat sebab dia kata dalam gambar yang reen nak upload ni dah nampak macam mana lembutnya kulit reen tau..tah ya tah tidak..hahaha..meyh sini meyh tengok gambar reen!huhu


harap-harap pihak Vaseline Product and cik Nuffnang bermurah hati nak bagi reen menang salah satu hadiah yang ditawarkan..amin!!Bagi kawan-kawan yang nak join bolehlah bukak website Vaseline nie okeyh!bebboiiii....

7 comments:

CikLilyPutih said...

all the best tau!

saya yg dipanggil aReeN said...

thx cik lily!!muahhh!

anim said...

wah...all d best!!..
huhu...

reen cmne join nuffnang?..mcm nk gak jerk..tp xtaw...;p

saya yg dipanggil aReeN said...

anim:kena register dulu okies..nanti reen ajar..bleyh kan..huhu

Amar Amirah said...

Goodluck Reen!

saya yg dipanggil aReeN said...

amar amirah:thx dear!wish me luck okies!

Ms Ave T said...

This is a really nice post! All the best for the competition and do check out my entry as well? :D

Miss Ave T

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...