Wednesday, May 18, 2011

Kenapa orang benci sangat dengan Rabecca Black ? But why orang suka sangat dengan Maddie Jane ? Entah..

Assalammualaikum !

Rasa sesiapa yang selalu bukak Youtube memang akan familiar dengan nama yang aku dok sebut macam Rabecca Black and Maddie Jane. Mula-mula aku pun tak tahu siapa dia dua orang ni. Tapi adik aku dok sebut-sebut Rabecca Black yang suara sengau. Aku pun try lah search dekat youtube. So jom tengok and dengar suara dia sama-sama dengan aku ehh !

Rabecca Black !

So dah dengar lagu dia and suara dia ? Bagi aku not bad lah suara dia. Aku pelik kenapa semua orang nak dok kutuk-kutuk dia. Setiap orang ada kelemahan masing-masing. Kira oraitlah Rabecca Black ni berani nak show off suara dia. Sekurang-kurangnya confident level dia tinggi. Lepas tuh aku dok tengok, ramai bebenor orang yang dislike dengan video dia ni dekat video. Nak dekat dua juta lebih tak silap aku. Tapi aku tabik springlah dekat tiga ratus ribu lebih orang yang dok like video dia ni. Tapi aku tak tahu lah diorang dok like ikhlas ke hape. Tapi sekurang-kurangnya ada jugak orang yang support Rabecca Black ni termasuklah aku.

Disebabkan semua orang dok pakat ramai-ramai tak suka si Rabecca Black ni, semalam aku baca suratkhabar, ada khabar angin yang mengtakan Rabecca Black ni mengandung. Entahlah ! Bila diri tuh dah dibenci kan, so macam-macam lah cerita yang tak elok menjelma kan. Bagi aku lah walau macam mana pun, suara dia tak adalah sengau mana pun. Just suara dia tak adalah sesedap artis-artis yang lain. Tapi aku memang suka dengan lagu dia sebab syiook kot dengar. Entahlah ! Lain orang lain pendapatnya. Mana tahu lepas aku publish entry ni, karang ada group dok pakat benci aku ramai-ramai sebab aku minat dekat si Hitam Rabecca ni. Hahahaha !

Tak macam si Hitam Rabecca ni yang asyik kena kutuk-kutuk je, ada sorang perempuan yang memang aku minat gila. Muka dah lah comel. Suara sedap pulak tuh ! Memang full package lah budak kecik ni ada. Even dia muda and budak-budak lagi. Tapi suara matang mengalahkan aku. Wahhh ! Boleh? Hahahahaha. So jom tengok ramai-ramai budak comel ni. Huhuhu.

Maddie Jane !

Dalam banyak-banyak lagu yang budak kecik ni nyanyi, lagu ni lah yang paling banyak aku dok ulang. Memang tak boring langsung bila dengar suara dia nyanyi. Sedap gile lah ! Apa lagi gile yang korang nak aku cakap ? Mehh sini aku cakap ! Hahahaha.

Maddie Jane !

Lagu ni pun best jugak suara dia. And sangat sweet bila dia tujukan khas lagu ni untuk guy guy dekat luar sana. Apa-apa pun suara dia memang superbb !

Tuhlah setiap orang ada kelemahan dan kekurangan dia masing-masing kan. Tak payah lah nak dok kutuk orang. Bukan dapat apa pun. Dosa berbakul-bakul dapat lagi adalah. Bagi yang memang dah ada kelebihan tuh, bersyukur lah dengan apa yang ada. Wahh ! Dah boleh jadi ustazah dah aku ni kan. Apa dia murid-murid ? Kap ba ro kap alif ta nun !! Keberkatan. Hehehe oklah tak tahu nak cakap apa lagi.

Bebbboiii !

8 comments:

fatien ! said...

maddi jane dah cute, sore best kan..

Mr.NS said...

dua2 abg xpnh tgk pon..bdk poli ke??kekekekekkekekekekee

Azreen Zunairah said...

fatien: memang dia sangat cute..huhuhu

Azreen Zunairah said...

abg ery: mandai je budak poli..ni artis lah..artis youtube..huhuhu

damha said...

sora dia mmg mersik gila...terbuai lena daku dibuai oleh dendangan lagu nyanyiaannya....

Azreen Zunairah said...

damha: beshkan suara maddie jane tuh kan...huhuhu

shandye. said...

maddi jane tu chomel la. agak2 dia nak tak jadik adik angkat aku? hari2 aku bg dia makan cupcakes! hahaha...

Azreen Zunairah said...

shandye: ko try lah...bleh kot....hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...