Saturday, May 15, 2010

Macaroni Cheese Baked!

Askum semua..apa khabar malam-malam buta nieyh..all readers tengah buat apa malam2 nieyh..aku dari tadi dok melipat kain yang ada dalam bilik aku nieyh..da 2 minggu da berlonggok dalam bilik aku nieyh ha!dan dua minggu jugak lah..mak aku meleter jerk keja nya..aku pekak kan telinga jerk..aku malas wei nak kemas..kalau datang mo0d aku nak kemas macam malam nieyh..memang cantik arr bilik aku jadinya..huhu..


u see..u see..bilik aku da jd mcm mana!

macam memasak..pon kena ikut mo0d aku gak..kalu aku rajin..memang macam2 aku masak tau..macam hari khamis arituh..aku tetibe rajin nak masak makaroni cheese bakar..semuanya sebab aku puasa..puasa apa..puasa ganti arr..aku ganti 10 hari sebab aku x ingat aku kena ganti bape hari..so aku cukup kan 10 hari..bleyh x macam tuh..muahaha..so paham2 lah kan..bila puasa nieyh..tekak kau nak makan macam2 benda..kat ofis plak aku dok serve internet..bukannya meng-on9 fb..tp dok tgk2 resipi..da lapar punya pasal..tengok gambar pon jadilah..huhu..

so balik2 dari keja..mak aku jempot jerk..aku terus ajak mak aku pegi giant..nak beli barang nak masak..beli2 barang da dekat pukul 7...x sempatlah jawabnya aku nak masak..da arr kena bakar lagi makaroni..x sempat arr..minum air jerk aku time berbuka..sed eyh tau..huhu..ok2..
meyh sini aku share resipi ciptaan aku..huhu

macaroni cheese baked
10 ulas cili api
(kalau nak pedas arr..tak nak letak pon x pe..aku kuat pedas)

4 ulas bawang putih

2 biji bawang besar(dihiris)
makaroni satu peket
sos cilisos tiram

cheddar cheese or mozarella okeyh!

(ikut suke nak byk mana tau..)

n yang paling penting..rumah anda mesti ada oven
or dalam bahasa inggeris nya..microwave..muahaha


tadddaaa!!!!

da siap da pon..tengok dalam gambar memang macam x sedap..tp dua bekas aku buat..dua bekas jugak arr abis..padahal dalam umah aku nieyh..bape kerat jerk yang ada kan..



u see...u see..x percaya tadikan..makaroni yang aku wat abis..mcm pisang goreng panas gak arr makaroni aku nieyh(bangga sebentar..muahaha)..besh sangat bila tengok family kita makan berselera sampai menjilat pinggan tau..lagi2 time tuh ada boipren aku..lagi semangat arr aku nak masak macam2..

oklah sayang2 kuh..besok aku da keja..macam malas jerk..x per2..praktikal tgl lg 19 hari jerk..x bleyh blah..siap kira tuh bila nak abis..muahahah...beebbooii!!!

4 comments:

miss hav0c said...

makaroni cheese baked? adoi lu buat gua xleh tdo...

saya yg dipanggil aReeN said...

alolo..cian dia eyh...meyh cnie rasa skit..kalu ada lg arr..hahaha

Cody said...

suka masak eh?

saya yg dipanggil aReeN said...

suka2..sangat2 arr suka!!huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...