Thursday, April 29, 2010

Banyak Makan Sbbkan Kita Gemok?yer ker??

askum semua..apa kabar di petang yg indah n sememangnya tersgt lah panas..bila lah bilik aku nieyh nak jd mcm bilik yg ala2 umah banglo punya bilik..aircond yg bukannya satu di pasang..tp nak dekat sepuluh dipasangnya..bleyh arr aku melingkar sambil feeling2 ada kat tempat salji kan bersama org yg ku syg dan cintai..cehh..duit nak beli spender pon mak yg bg..ada hati nak gatal kawin..chett!!

aduish aku slalu tersasar jauh dr title kat atas tuh..lain yg di cerita..lain citer plak yg kuarkan..apalah nak jd!!mcm mana org nak terjah blog ko kalau citer asyik2 nak melalut..btul x??huhu..sapa sokong angkat jari kaki pastuh try isap..ada rasa mcm isap ibu jari kat tgn x??muahahahaha..ok2 smbg balik citer..btol ker hah kalu kita byk mkn bdn kita jd gemuk seterusnya menjadi obesiti!tahlah...x tau nak komen mcm mana..kalu pg wat banci..tanya sume org kat luar tuh..majoriti akan ckp YES!wah sume speaking london eyh..muahaha..tp bg aku lah kan..bdn aku nieyh lain skit tau..yg aku perasan arr kan..bdn aku jd gemuk bila x mkn..n bila mkn byk plak berat bdn aku turun..ha amek!x kerw mcm pelik jerk..

tp aku mmg ngaku arr..aku mmg arr tersangat2 arr kuat mkn tau..mmg arr nak diet..tp x bleyh arr tahan nafsu nak mkn..da try da..tp mmg x bleyh..nak mkn jerk keja nya..contohnya..konon2 nak diet..so mkn arr epal..then da abis epal..mkn plak biskut kering..then mkn plak kuih yg byk kolestrol tuh..alih2..da rasa byk sgt mkn..so stop diet..trus pg dapur..masak apa yg patut..muahaha..mcm mana nak kurus cik azreen zunairah oiit..

nieyh adalah contoh2 makanan yg aku masak bila perut tuh tetibe nyanyi lg dondang syg..nampak mmg mcm x sedap uollss..tp bila aku letak jerk kat meja mkn..pg amik air jap kat peti sejuk..zass!!!terus ilang..mana poie eyh..yg tgl pinggan jerk..terduduk aku..apalah dosa aku..wah touching plak..muahahaha..aku nieyh jenis kan bila mood nak masak tuh dtg..aku mmg akan masak mcm2..then kalu bleyh aku akan wat sesedap yg bleyh!


setiap kali aku kuar ngan boipren aku plak..aku mmg rasa nak mkn jerk..bukan rasa nak dating pon..muahaha..bleyh x mcm tuh!tp mmg diakui arr perut boipren den naik mcm busut sbb aku..yer arr..aku asyik suh dia mkn jerk..apa yg aku mkn..mesti aku suh dia mkn gak..kalu x aku majuk!wah..muahaha..tp mmg ramai arr yg ckp boipren aku da gemok!!sian dia tau..tp gemok2 pon i tetap i lap u lah!kita mmg suka mashed potato kenny's kan yunk..huhu

nieyh plak time bezday adik aku!!nak katakan 3 drpd tiramisu kek tuh..aku yg mkn..byk x..korg cy x aku yg mkn..tp aku rasa arr..bukan aku yg mkn..jin dlm perut aku nieyh yg mkn..tuh yg lapar jerk manjang...muahaha..tah lah..aku mmg suka sgt mkn..tp aku pntg kalu mknn yg aku makan tuh x sedap..mmg aku akan mengomel jerk smpi aku tido..smpi termimpi2 tuh..

tgklah kuewtiaw tauge yg aku mkn nieyh..naper panggil kuehtiaw tauge??sbb kuehtiaw nieyh terlampau arr byk tauge..sakit ati aku mkn benda nieyh..boipren aku mkn sizzling..sedap tuh..nyesala aku x mkn sama ngan dia..sumpah aku tanak mkn lg benda bengong nieyh..sakit ati aku tau..

tp papepon..aku mmg musykil btol..x bleyh bla..musykil tuh..muahahaha..nape eyh bila aku mkn byk...berat aku turun..pelik arr..jawab wei..jawab wei!!

4 comments:

Syafrizal said...

Kalau kita makan banyak pastu berat badan naik. Tu tanda metabolisme rendah. Kalau makan banyak tak naik2 jugak berat badan. Tu tanda metabolisme tinggi. Jadi kene stabil la hehe.

saya yg dipanggil aReeN said...

yer eyh..bleyh eyh mcm tuh..tp mmg btul arr..reen mkn byk sgt..pastuh berat turun tau

anim said...

huhu..terer lah reeen...huk3..anim mkn byk ke skit ...xde r gaye nk trun...adeh pening...
drumstik problem!!..huhu...jeles gak dgr trun klu mkn byk3...huk4..

tujuan ni nk tnyer...tiramisu kek cupcake ke pe??.sdp x??..mcm nk beli jerk..
huhuhu...

nk bg ex tmpt keje nnt..huhu

saya yg dipanggil aReeN said...

ceyh anim..panjangnya komen..muahaha..tuh kek cheese tiramisu..mmg sedap sgt..anim try arr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...