Monday, April 26, 2010

korang rasa korang igt x?

askum semua..selamat senja..korg igt lagi x permainan yg slalu korg main time skolah renda h dulu..nak katakan aku idup dlm zaman pg2 bangun nak pg skolah..mandi perigi then pg skolah berbatu jauh..mmg x arr..sbb nak katakan..zaman aku lahir da kira moden gak arr..handphone yg bosar godang mcm harrem tuh da lama wujud da..alah hp yg besar botol air tuh..x kan x tau kot!nak katakan..zaman skolah rendah aku plg suka..yer arr..time nieyh aku nak ckp i love u kat budak laki yg aku minat senang sgt..lgsg x da perasaan malu..pastuh bila mak bg bekal..share ngan member kat tepi longkang pas main kejar2..aku igt lagi mak aku bg nasi ngan lauk sambal sardin..sedap wo0!!x tipu..mak aku dr aku kecik smpi arr skang..sume makanan yg dia masak rasa sama jerk..mmg mak yg terbaek arr!

ingat tak lagu ni dikira sebelum permainan polis century dimulakan. nak pilih sape jadi polis. sape jadi pencuri. hahahaha

"polis century / entry??
one two jaga
polis mati
pencuri jaga"


ahahaha..sapela wat lirik ni:
"lat talilat tali taplom
beranak dalam tong
anaknya sotong"


"rumah terbakar panggil bomba
bomba datang berlumba-lumba
anak kancil patah kaki
anak kancil pandai menari"


pnh dgr budak2 main:

"assalamualaikum (waalaikumsalam)"
kom apa kombat
bat apa batman
man apa mantol
tol apa tolak
lak apa laksa
sa apa satu
tu apa tunang
nang apa nangka
ka apa kayu
yu apa yu BODOH (yg ni kena cepat2 la cakap bodoh kat org baru menang)"

Lagu best ni:

"di malam yg sepi pi pi"
"pak abu(@pak mat) jual topi pi pi"
"topi nya koyak yak yak"
"pak abu jual tempoyak yak yak"
"bla bla bla smpai abis"
tempoyak nya basi si si..
pak abu jual topi pi pi
topi nya hilang lang lang,
pak mat jual gelang lang lang,
gelangnya patah tah tah
pak abu jual getah tah tah,
getah nya putus tus tus,
pak abu jual tikus kus kus
tikusnya mati ti ti
pak abu bunuh diri ri ri..
malam jumaat at at
pak abu jadi mayat
malam sabtu tu tu
pak abu jadi hantu"

Ni pun best gak:

"ola oli diberi nama"
"saudara saudari cikebum cikebum"
ahahaha
siang , siang hari,
malam, malam minggu,
disko, disko,
putih2 melati ali baba,
merah2 delima, pia-pia
sapa yang baik hati , cinderela,
tentu disayang emak,
satu , dua , tiga , empat.
siapa gelak kena cuuuubiiiitttt..."


"anak itik tok wi mandi dalam kolam
sakit apa tok wi sakit sendi tulang
ubat apa tok wi ubat limau lelam
... "
rasanya ade sambungan lagi tp dh lupa

ha begitu arr lagu yg aku igt skit2..bila kenang balik..mcm klakar plak..yer arr..ku nak katakan..lmbt gak arr pki tdg time skolah dulu..dalam drjah 5 aku pki tdg..berpaksa arr mak aku suh aku pki tdg..siap ber pin2 bagai kat tepi tudung..alah pin yg ada warna mcm2 tuh..bentuk bulat kat ujung dia..tp yg x tahan tuh n yg plg best tuh..kalu time aku selesema..tudung tuh mcm tisu arr bg aku..bila hingus meleleh jerk..aku pki tdg aku lap hingus aku..asyik kena marah jerk arr aku ngan mak aku coz naik jenuh dia nak basuh tudung aku yg berkerak2 tuh..muahaha..beshnya!

TP PAPEPON ZAMAN BDK2 ARR YG PLG BESH!


2 comments:

Miss Izah Mohamed said...

mestilah igt..
mane leh lupe.. hehe

saya yg dipanggil aReeN said...

beshkan lagu tuh sume!!huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...