Monday, April 18, 2011

New blogger yang macam aku, sila baca entry ni kalau nak orang lain follow korang balik !

Assalammualaikum !

Bila final exam dah makin dekat and hari yang sepatutnya pulak berlaku final exam adalah esok. Makin bertambah gerun aku nak hadapi hari esok tuh ! Rasa macam ilmu tak cukup lagi kat dada nak jawab exam esok. Mak tolong !! Eleh kau Areen , pergi dok update belog, mana taknya ilmu tak penuh lagi kat dada kan. Actually aku tengah pening-pening lalat, tuh yang aku stop study kejap. Kejap lagi lepas dah habis update entry ni aku study lah balik. Haiiyoo !

So bila dah bukak belog yang tak semenggah ni, rasa rajin pulak nak tengok follower aku. Tersenyum sorang-sorang sebab follower semakin bertambah. Tapi bila nak follow balik, aku tengok tak ada pun diorang letak link. Hadoiii ! Macam mana aku nak follow kalau korang tak letak link. Nasib baik chat box aku tuh ada, boleh jugak klik balik link orang yang dok singgah. So kepada new blogger especially kawan-kawan aku yang baru buat belog, mehh sini aku nak ajar macam mana nak menyenangkan orang lain untuk follow belog kau balik ok !

Untitled

Sorry Fiq ! Actually aku nak bagi contoh je lah. Korang pernah tak, bila korang klik balik dekat gambar yang follow belog korang dia tak ada letak link. And keluar macam dekat atas ni. Langsung tak ada link kan. So mehh sini aku nak ajar macam mana nak pastikan kita ada ke tak letak link dekat situ.

gggg

So mula-mula pergi dekat Dashboard macam biasa and tekan dekat Edit Profile tuh ok ! Pastikan betul-betul tekan dekat Edit Profile tuh tau. Huhuhu.

follow

So bila dah tekan Edit Profile tuh, dia akan keluar macam ni ok ! And korang tekan pulak dekat “Select Blogs to Display” tuh ok.

follow22

Then dia akan appear macam ni. So korang tick lah dekat kotak kecil tuh ok. Ikutlah kalau korang ada lebih dari satu belog, pun boleh tick banyak-banyak jugak ok. So lepas tuh tekan Save Setting ! Dah siap. Senang je kan.

Actually benda ni memang dah banyak dah blogger-bloger yang faymous bagitahu. Aku ni je poyo nak bagitahu sekali lagi. Sebenarnya aku bukanlah nak poyo ke hape. Tapi benda ni selalu berlaku dekat newbie macam aku ni. So apa salahnya tolong kawan kan. Mana tahu ada blogger faymous perasan yang korang follow diorang, then benda alah ni dah senangkan diorang untuk follow korang balikkan. Benda ni secara tak langsung akan ramaikan follower korang jugak kan. Huhuhu.

So oklah aku pun nak sambung study balik. Aku harapkan korang semua doakan aku supaya hati aku tenang masa jawab paper esok. Amin !

Dalindareen6251

Peace not war !

Saja je letak gambar yang kelabu asap. Doakan aku ok !

Bebboiii !

4 comments:

damha said...

khasiat Kismis...meningkatkan daya ingatan minda dan hafalan..menambahkan stamina n kecerdasan badan..memulihkan kesihatan jiwa....
khasiat Madu...boleh menguatkan hafalan..membersihkan hati...
Khasiat Kurma...mengandungi pelbagai khasiat n baik utk kesihatan badan...
Air Zam2...boleh memakbulkan apa yg kita niatkan semasa meminumnya....
Sebelum mkn benda2 ni elok selawat...bismillah...niatkan utk berjaya dlm study...

Azreen Zunairah said...

terima kasih damha...huhuhu...

Zura said...

bkn tuk newby je...tuk sume blogge rnie...

Azreen Zunairah said...

zura: ye ke?? tapi blogger yg senior x wat mcm ni kan..huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...