Friday, April 15, 2011

Makanan yang aku rasa korang tak akan makan sebab rasa sayang yang melebih-lebih !

Assalammualaikum !

Haiisshh ! Apalah nak jadi kan. Dok update belog yang tak semenggah ni. Study nya tak pun. Adalah study sikit lepas tuh aku tutup and simpan notes balik. Tak tahu kenapa kepala hotak aku ni tak boleh nak terima lagi nota-nota ni semua. Padahal esok je aku akan sit for MUET exam. Next week hari Selasa pulak aku punya final exam menanti. Adoi !! Bila nak insaf ni. Otak aku ni tak habis-habis set, alah buat apa nak baca awal-awal, nanti kau lupa balik.

So bagi nak menghilangkan ketensionan aku ni, mehh sini aku nak tunjuk something yang buat korang sayang gile nak makan. And maybe korang akan rasa lapar dengan serta merta. Mehh sini ramai-ramai layan gambar yang aku dok nak tunjuk ni:-

5552825957_cbfb2b73c1_b

See see ! Sweet gile kan benda alah ni. Hah ! Yang ni lah dinamakan Bento. Sejenis makanan yang orang Jepun selalu bawak. Kira macam bekal lah. Dalam gambar ni part yang aku suka gile adalah tempe yang berbentuk bear tuh ! Serius comel gile wei. Kalau aku lah kan, takda maknanya aku nak makan Bento ni. Sayang kot sebab cantik sangat. Hehehe !

5433392295_0d8fcc7b70_b

Wei apahal kau comel sangat ni ! Nak bagi orang makan ke tak nak ni ? Aku pulak rasa tension sebab kalau aku lah kan, for sure memang aku dok tenung je benda alah ni. Kalau ada orang makan Bento aku ni, mahunya terjadi amukan dari aku. Huh ! Jangan main-main ok.

4970630920_841cb2026a_b

Hah ! Yang ni pulak Bento yang dibuat khas sempena Hari Raya. Serius memang kreatif gille orang yang buat benda alah ni. Kau rasa-rasa lah kan ! Budak-budak lebih prefer duit raya or bento ni? Hah ! Jawab..jawab !

5576501998_9c132c52cc_b

Alahai tomey nya ! Menitik air mata darah aku kalau ada orang makan. Silap-silap aku boleh bertukar jadi Kak Limah sambil nyanyi lagu Enjet-enjet semut. Siap medley dengan lagu Soley soley lagi tuh ! Huh jangan main-main dengan aku tau.

5620411963_583cf5a9bc_b

Ya Allah cantiknya ! Kenapalah buat sebegini cantik kalau nak bagi orang makan. Nanti aku dah habis belajar nanti, aku nak bukak kedai khas untuk decorate bento lah. Tuh pun tengoklah jugak aku ni kreatif or tak kan. Silap-silap apa yang aku buat tuh sama je rupanya dengan nasi campur. Baik tak payah ! Cett.

4959097661_f7ac3d9a9a_b

Selain bento yang isinya semua nasi pulut tuh. Ada juga bento yang diisi dari pelbagai jenis spaghetti. Alah kau buatlah masin macam mana pun makanan kau tuh. Tapi kalau kau decorate lawa macam dalam gambar atas ni. For sure memang ramai orang yang tertarik untuk makan.

Mesti korang tanyakan. Dekat manalah aku dok copy gambar-gambar ni semua. Actually gambar ni semua aku dapat dari satu belog perempuan Indonesia yang memang pandai gile buat benda alah bento ni. So kepada sesiapa yang nak tengok macam-macam jenis bento yang dia buat, boleh lah klik dekat link yang aku bagi kejap lagi ok. Yang dekat atas ni, sikit je aku tempek. Karang nampak bebenor aku dah tak ada kerja lain dari dok copy gambar orang kan. Sabor je lah !

Klik dekat bawah ni kalau nak tengok Bento:

>      >       >        >        >     TEKAN

So ok lah aku nak pergi study untuk MUET aku esok. Doakan aku dapat buat ehh kawan-kawan ku sekalian. Aku harap aku dapat apa yang aku nak. Wei doakan aku tau ! Harap aku dapat buat essay yang panjang berjela esok and harap-harap telinga aku ni tak pekak lah untuk dengar listening test esok. Amin !

Dalindareen2950

Agak-agak korang, muka aku ni ada tak ciri-ciri pengusaha bento yang berjaya ? Huhuhu. Boleh ?

Bebboiii !

8 comments:

Dilakochan said...

ha'ah la semua chomel2. xsanggup nk makan.. syg. nk buat frame je rasaa!

Anyway goodluck tuk MUET!

Insyaallah bole la bjaya jd pengusaha bento, jgn lupa jemput bila nk launch kedai! haha

Azreen Zunairah said...

dilakochan: thax for the wish tau...huhuhu...nanti reen bukak kedai bento..reen invite semua budak blogger..hahahaha

nORmAL said...

wah kiut meut...
saya pon tak sanggup nak makan bento nie.. rasa nak buat bento la.. hehhe

Azreen Zunairah said...

normal: huhuhu..tuh arr kan rasa nak mkn bento je..mls nak wat...huhuhu

damha said...

insyallah awak akan berjaya menjadi pengusaha bento yg terkenal suatu ari nanti jika berusaha dgn gigih...

Azreen Zunairah said...

damha:wah !!! time kasih..huhuhu

eelobor said...

hehehe, gambar paling last sekali paling comei kan? huhuhuhu

Azreen Zunairah said...

eelobor: hehehehe comel lah sgt kan..huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...