Tuesday, September 28, 2010

DiGi iPhone 4 Play

Assalammualaikum semua..apa kabar semua..sebenarnya reen tak ada langsung idea nak tulis apa tapi disebabkan contest dari nuffnang untuk dapatkan iphone tu yang seboleh-boleh nak kita buat 4 entry..reen berkorbanlah masa..huhu..ok2 untuk entry part 2 ni reen akan ceritakan application apa yang reen paling suka dengan iphone 4 ni tau..yang paling-paling reen suka tau...huhu..

ok yang first sekali reen paling suka dengan application Glee Karaoke!cite Glee ni dah lah best tau then ditambah dengan application yang ada dekat iphone 4 ni membuatkan orang-orang yang minat cerita ni akan tertarik nak dapatkan i phone 4 seperti saya..hehe..lagi satu dengan application ni jugak kita just nyanyi ikut ayat dekat skrin i phone then menyanyilah ko sekuat mana yang ko nak tau..harap maklum reen tersangatlah suka karaoke tau..dulu-dulu time sekolah kalau nak karaoke juz cucuk je mikrofin dekat vcd player then melalak lah kuat-kuat sampai satu taman dengar..tapi lagu terhad lah kan..yelah kalau vcd yang ko ada tu just
dangdut..larat pulak kan nak nyanyi lagu dangdut tiap-tiap hari kan..huhu..then bila dah besar sikit macam sekarang ni..dah expert sikit kan..so pegi tempat karaoke dengan budak-budak umah sewa reen..melalak lah ko sampai 5 jam..tak ada sapa-sapa yang larang tau!huhu..so dengan ada nya iphone 4 ni akan dapat membuatkan reen bertambah rajin nak asah bakat menyanyi walaupun suara hanya tahap katak tersepit dekat tayar lori taik..hehehe..


Lagi satu application i phone 4 yang paling reen suka ialah Scrabble Game..bestnya kalau dapat main benda ni tiap-tiap hari tau..dulu-dulu ingat lagi kalau lepas PMR or SPM masing-masing sibuk nak bawa permainan masing-masing kan..betul tak?huhu..seriously after SPM reen dah tak sentuh langsung da permainan ni tau..rules dia pun da ingat-ingat lupa tau..and yang paling malang sekali huruf-huruf untuk scrabble nie semuanya tah kemana tah..da hilang da..hurup M lah hilang..huruf G lah..minta-minta jika reen dapat iphone 4 ni dari nuffnang reen akan dapat lepaskan gian main permainan ni..mainlah sampai jari lebam or bengkak..tak ada sapa pun nak marah..kalau ada orang marah pun..Ada Aku Kesah?Ko ado ker i phone 4 nie?hahahaha


and the last one yang paling reen suka ialah Charadium Pro..benda nie ajar kita lukis-lukis tau..reen suka sangat benda ni sebab reen tak pandai melukis tau..nak lukis kambing terlukis gambar biawak..nak lukis gambar orang macam alien pula jadinya..so boleh bayangkan tak macam mana keteror-an reen melukis..huhu..tak tau lah kenapa kan..mak ayah dengan adik-adik lelaki reen semuanya pandai melukis tau tapi satu-satunya anak perempuan and kakak diorang ni tak pandai betul melukis..kehebatan melukis reen da cerita tadikan..so let's imagine bila adik-adik reen melukis gambar orang je juz take only 10 minutes..tapi reen ambil berejam lamanya tau..sob3 sedih..so dengan adanya application seperti ini reen harap reen akan jadi lebih teror melukis dari orang-orang yang lain..chaiyo0k2..hehehe..semangat tetibe!plzz Digi and Nuffnang..i'm begging u..plzz give and reserve for me da i phone 4...kuikui..

so that's all for today..later on i will story about i phone 4 in last 2 entry..plezz nuffnang and Digi..give me da i phone 4..huhu

4 comments:

apiz said...

areen, good luck moga2 dapat apa yg dihajati

saya yg dipanggil aReeN said...

apiz:thx tau apiz..doakan reen eyh!

Emmet Muhamad said...

kalo dapat tu, fon lama bak la sini

saya yg dipanggil aReeN said...

emmet:mana bleyh..tepon tuh still nak
pakai lagi..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...