Sunday, June 19, 2011

Cara nak kempiskan perut yang buncit or boroi ! So lepas ni aku nak try lah. Huhuhu !

Assalammualaikum !

Wahh ! Dengan secara tiba-tiba aku rajin pulak nak update pagi-pagi buta ni kan. Huhuhu ! Bukan apa, masa terluang harus digunakan dengan sebaik-baiknya kan. Lagipun nanti weekdays aku macam susah nak update. Hehehehe ! So tadi masa sesi menggodek-godek email yang aku tak pernah bukak, aku terjumpa lah satu email yang quite interesting bagi aku.

Email pasal nak kempiskan perut yang buncit. Siapa yang tak nak cuba ye tak. Huhuhu ! So aku malas nak cakap banyak. Jom kita tengok step-step dekat bawah ni:-

securedownload

Siapkan satu straw. Tak kisahlah kau nak guna straw bentuk apa pu. Yang gulung-gulung ke, yang straight ke. Tak kisah ! Asalkan benda alah tuh nama ehh straw. Huhu !

securedownload (1)

Potong straw tuh dalam 5 cm je. Jangan kau nak buat macam-macam pulak dekat straw tuh tau. Karang dibuatnya lubang-lubang macam seruling tuh, bukan straw lagi nama nya.

securedownload (2)

Ratakan salah satu hujung straw. Satu je tau. Jangan dua-dua pulak.

securedownload (3)securedownload (5)

Then tutup lubang straw dengan cellotape tuh tau. Make sure betul-betul tak ada ruang udara tau.

securedownload (4)securedownload (6)

So the games begin ! Tarik nafas dalam-dalam lalu tiup straw dengan kuat selama 5 saat.

securedownload (7)securedownload (8)

Lakukan selama 3 minit sehari. Yang pentingnya disini, meniup nafas kuat-kuat selama 5 saat. Nak lebih 10 saat pun boleh tapi takut biru pulak muka kau ! Hahaha.

securedownload (9)

Hasilnya diperolehi selepas 8 orang dok pakat ramai-ramai buat taktik ni. Hasil dia berbeza-beza tapi yang penting semuanya dapat kempiskan perut yang buncit.

securedownload (10)securedownload (11)

Menurut pakar, saat kita bernafas, otot perut lebih digunakan ketika mengeluarkan nafas daripada menarik nafas. Tak percaya?! Cubalah…

Ok lepas ni aku nak cuba. Kalau tak menjadi jugak tak tahulah aku nak cakap apa. So kawan-kawan mohh lerr kita ramai-ramai cuba taktik kempiskan perut ni. Dahlah aku nak tidur.

Bebboiii !

12 comments:

fyna said...

nice tips...
:)

penaberkala said...

haha, habis la straw kena rembat kat warong2 kopi dan kedai2 mamak lepas ni

Azreen Zunairah said...

fyna: hehehehe

Azreen Zunairah said...

penaberkala:tau xpe..siap sedia je lah..hahaha

.: immi :. said...

berkesan kah ??

Azreen Zunairah said...

immi:enggak taukkk!!! huhuhu

damha said...

gue baru taukk ini teknik terbaru ekk utk kempiskan perut...moga2 kamo succes dgn teknik ini seh...gue juga sarankan agar kamu amalkam meminum jus limau nipis....ia kan mengurangkan lemak dlm badan tu...amalkan senaman utk mengeluarkan peluh...kurangkan makanan yg berlemak ..masin n manis...lebihkan buah2an..sayur2an..n berserat...minum banyak air kosong...he333

Azreen Zunairah said...

damha: macih2..hehehe..reen ngah start pelan2 ni..x boleh drastik sgt..huhuhu

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


ada pulak cara mcm tu..lawak pun ada..hahaha

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Azreen Zunairah said...

blade: hehehe nak wat mcm mana kan..huhuhu

alinac lover said...

best :)

sengal sekali said...

baru baca je, belum try uat lagi..dah terasa semput...keh3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...