Friday, November 5, 2010

Saya suka pakai Maskara!

 

Assalammualaikum!

71730_449372412604_38760492604_5456323_5273573_n

Owh Heliza Helmi, apasal kau cantik sangat eyh? aku sukalah tengok mata ko yang bulat macam barbie doll tu dengan muka kau yang memang cantik nak mampus! Sure lah mana-mana lelaki yang jalan sebelah kau, mesti toleh banyak kali kan bila nampak kau kan! Jeles..jeles..nak cantik macam kau! Huhu..semuanya hanya angan-angan semata tau! Suka dengan bulu mata dia yang melentik!

Ok y’alls..aku nak cerita ni yang aku memang suka pakai barang mekap! Motif nak berkata begitu kan. Aku rasa dalam entry-entry aku yang lepas, dah berkali-kali rasanya aku cakap yang aku memang suka pakai mekap kan. Tapi aku nak ulang lagi sekali yang aku rasa yang ke-103 kali yang aku memang suka pakai mekap. Mekap apa yang aku paling sayang antara semua mekap yang lain? Haruslah maskara yang paling aku sayang sebab maskara je lah yang dapat buat mata aku glowing semacam..hehe.

Dalindareen4772

See..see nampak tak bulu mata aku yang panjang semacam tu. Semuanya kerana budi baik maskara yang aku pakai. Honestly aku kalau bab mekap tak berkira sangat pasal harga as long as mekap tu sesuai dengan muka aku and tak bagi bad effect for my skin. Ingat lagi dulu-dulu sebelum aku pandai pakai eyeliner bagai tu, maskara lah yang jadi peneman setia aku kalau nak pergi kelas ke, nak pergi jalan-jalan ke, nak pegi dating dengan mak or boipren aku ke. Yess memang maskara sahaja yang aku pandai pakai. Tapi tu dulu. sekarang most of mekap aku dah pandai nak apply kan dekat muka aku. Gambar yang atas ni pulak gambar masa aku nak pergi jawab paper final exam semalam. Dah alang-alang jawab paper dalam tempat aircond, aku pun mekap bagai sebab nak tutup bawah mata aku yang hitam and bengkak. Takda dah pakai bulu mata palsu ni, cukup pakai maskara dengan eyeliner then tempek blusher and lips ice sikit cukuplah kan.

Dalindareen4779

Kredit to my sayang, Alwani Baharin yang tangkap gambar aku sampai jadi cantik macam ni kan. Wahh! sila ambil bangkul and cuba kau angkat sendiri areen. Seriously aku kadang-kadang jeles tengok blogger yang lain especially Fatin Liyana sebab apa yang dia pakai or mekap semua memang suits for her personality. Jeles dekat sini sampai rasa nak hentak-hentak kepala dekat dinding.

Ok-ok berbalik dekat cerita maskara aku, aku memang sangat sangat suka pakai maskara Avon tau. Bukan sebab aku nak promote coz aku ni dealer Avon tapi dah memang maskara yang ni lah paling sesuai and selesa aku nak pakai. Dulu aku memang pernah try pakai Maybelline yang volume express tu yang ada sikat kecil tuh, tak taulah kenapa, bila pakai dia jadi berketul-ketul. So sebab rasa tak selesa sangat, aku memang prefer pakai Avon.

Dalindareen4787

Cubalah pakai maskara ni, memang tersangat best! Harge dah lah murah then memang dia tahan lama. Kau tidur tak mandi 2 hari 2 malam pun. Bulu mata kau still statik melentik pakai benda ni tau..hahaha! Then bagi sesiapa yang bulu mata dia taklah tebal and panjang sangat, aku prefer pakai maskara ni sebab maskara ni memang akan buat bulu mata kau jadi lebat and melentik tau. Lagi satu kan pernah tak bila korang dah lama tak pakai maskara tu, dia jadi macam berkertul-ketul and mesti korang ingat dah habis kan. Sebenarnya tak habis lagi tu, dia just kering sebab dah lama tak pakai. So caranya adalah dengan rendam maskara korang tu. Bukan masukkan air panas dalam tu tau. Just rendam botol maskara dalam air panas, for sure boleh pakai balik. Takdelah melayang duit kau nak beli maskara baru kan.

Dalindareen4788So silalah pakai maskara Super Curlacious dari Avon nie ok. Daaa~

4 comments:

Nanad. said...

laaa. rendam dlm air pns je ke? cisss. nape xgitau awl2. haha.

btw, nad xleh pkai la produk avon. nanti gatal2. dulu pnah pkai eyeliner dia, mate jd gatal2. xtau la nape. huhu. tgk reen pkai ni, rse nak pakai jgk, tp takot.


p.s: kalo ade produk yg reen pkai ok, mcm eyeliner or lipstik ke kn, pstu cntik, share tau. hehehehe

saya yg dipanggil aReeN said...

nanad:

haah..sbnrnya maskara tuh x abis pon!dia just keras jerk..drpd membazir nak beli baru so better wat cara nieyh kan..jimat!

reen pun x semua yg reen pakai brg avon nieyh..juz maskara, lip gloss, n lipstik jerk..kalu bedak compact nanad try arr pki pixy 2 way cake foundation..even murah tp best sbb bila kita peluh dia x capuk2..yg lain2 byk silky girl arr

damha said...

wahhh bertambah ayulah wajah reen yg sedia ayu dgn mascara ni...he333

Azreen Zunairah said...

haruslah kan !!! hehehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...