Wednesday, March 18, 2015

Ngedate makan bento di Sushi King

Assalammualaikum.

Semalam entah apa lah angin kus kus yang melanda badan aku ni. Macam-macam benda aku nak makan. Kejap rasa nak makan dominos, kejap rasa nak makan kenny rogers, kejap nak makan sushi. Pelik sangat sebab selalunya kalau angin kus kus datang, aku asyik nak makan coklat je. Tapi entah kenapa aku memang tak ada keinginan langsung nak makan coklat. Eii mengada-ngada betul angin kus kus ni, padahal tengah diet. 

So disebabkan tekak ni nak sangat-sangat lah makan bento dekat Sushi King. Before balik kerja semalam, aku call lah emak aku. Mak jom makan sushi, kita makan bento. Emak aku pun bila dengar aku nak belanja, terus je dia on. Muahahaha. 

Sampai-sampai je dekat Sushi King terus je cepat-cepat ambil menu and buntang-buntang mata aku dengan emak aku nak pilih bento idaman. Selalunya aku ambil masa yang lama ok nak makan apa dekat sushi king tu. Tapi disebabkan keinginan tu membuak-buak, cepat je aku order. Hahaha. Keinginan ni terjadi bukan sebab aku lapar tau, tapi entah. Tak lapar pun, just rasa nak makan bento sangat-sangat. Eii ngada-ngada betul. 



Welfie dulu dengan emak, padahal time ni memang tak ada nafsu nak bergambar pun. Asyiklah fikir, bila bento nak sampai ni, bila ni wei ? Lambat gilosss. Haaa over tak.




Bento set aku.

Keinginan mengatasi segalanya. Diet pun dilupakan. Habis tau aku makan. Selalunya kalau keluar dengan Sham mesti aku suruh dia yang habiskan. Bukan faktor malu. Tapi memang tak boleh nak habiskan. Tapi dengan emak aku ni relax je aku habiskan. Huhuhu. Gelojoh sangat perangai kan.

Daging dengaan telur tu memang sangat sedap ok. Emak aku cakap macam daging masak kicap je. Tapi dia yang beria ambil banyak-banyak daging tu. Alah mak, daging masak kicap je pon !





Bento set emak aku.

Memang nampak sikit je kan emak aku makan, tapi banyak lauk-lauk aku yang dia cilok. Sebab tu licin je kot kitorang berdua makan. Hehehe. Benda alah yang warna kuning tu macam pickle atau jeruk apa entah. Aku memang tak boleh nak telan, tapi emak aku relax je kunyah-kunyah macam makan petai jeruk favourite dia. Muahahaha.




Cehh berhemah sangat muka tu emak. 
Cuba along tangkap muka time makan. Tak payah cakap emak aku, anak dara dia ni pun sama je. 


Ok sekarang ni keinginan dah dipenuhi and aku pun tak ada lah rasa nak makan bento lagi. Yeayy impian tercapai. Huhuhu. Lepas ni kena diet dengan serius woii, no more bento no more sushi. Lagi berapa bulan je ni. Tahan tahan.

Oklah bye !


2 comments:

A'eshah Badrul said...

wahh sedapnya bento! tehehhh jom meriahkan GA saya yg pertama http://myownlifemyself.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html

Azreen Zunairah said...

Mekasih jemput kita A'esyah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...