Sunday, December 15, 2013

Tempat yang membuatkan lemak-lemak ku bersorak riang !

Assalammualaikum !

Tarik nafas kejap ! Huaaaaa lama sangat dah rasanya tak tulis apa-apa dalam blog hitam ni. Dahlah hitam lepas tuh kelam je. Tak ceria langsung dah. Bila dah bukak rasa macam-macam idea yang ada. Tapi bila nak start je menaip, terus idea tuh semua lesap. Memang kuang hajo sangat tau !

Oklah, sebenarnya benda yang aku nak cerita ni dah berzaman pun terjadi and aku rasa dah jadi pekasam pun dalam draft blog aku ni. Tapi bila nak tekan je publish, then time tuh pulak internet disconnected, terus aku off laptop ni. Memang menyakitkan hati betul. Gigih tau letak gambar seketul-seketul. Apa kau ingat senang ke. Ditambah pulak dengan internet yang ngada-ngada sangat. Lepas tuh laptop pulak nak jammed je memanjang. Aishhhhh !

Ok stop lah dengan cerita emosi aku tuh, ok sekarang ni aku nak cerita dekat Seremban ni dah bukak satu cawangan restoran yang buat burger bakar. Tak lain tak bukan adalah BURGERBYTE dekat Senawang yang nun jauh disana. Biasalah sebagai manusia biasa, bila ada je restoran baru bukak, perasaan excited dengan secara tiba-tiba muncul. Mulalah rasa nak makan itu lah, nak makan inilah. Padahal makannya tak lah sangat pon, just nak memenuhkan memory phone and nak show off kat Instagram yang kaulah orang first yang makan dekat situ.

So nak dijadikan cerita, aku dengan member ofis pun sepakat lah nak pergi Burgerbyte, Senawang ni lepas ber pung pang pung pang dekat ofis. Tuh pun setelah aku meng-cofidentkan diri cerita dekat diorang yang burger dekat situ memang sedaplah sangat. Aku beranilah cakap, and propa macam-macam sebab before that memang aku pernah lah pergi dengan emak aku.

Then, lepas je balik kerja, masing-masing bergeraklah nak pergi Burgerbyte ni. Gigih time tuh masing-masing call Burgerbyte ni sebab nak tau dia bukak pukul berapa, tutup pukul berapa semua. Bila dah sampai sana, semuanya teruslah order apa yang patut. So bila makanan dah sampai tuh, masing-masing mulalah start nak memenuhkan memory card phone masing-masing. So korang layan lah gambar-gambar bawah ni ehh ! Jangan muntah pulak tengok gambar-gambar ni semua. Tapi aku rasa korang tak akan muntahlah tengok sebab aku confident gambar-gambar ni semua akan buat korang terliur and adalah rasa meluat and jeles sikit. Huahuahuahua !

IMG-20131115-WA0020

Yeahhh makanan dah sampai ! Aku malas nak makan burger sebab ofismate aku beria suruh aku rasa cream carbonara spaghetti sebab sedap katanya. So aku pun orderlah cream spaghetti with lamb setepek dekat atas spaghetti tuh ! Apa rasa dia? Ya Allah sangat lah sedap sebab cream dia memang creamy gile lah ! Memang kenalah dengan tekak aku sebab selalunya aku cepat muak and mual kalau makan benda-benda yang ada cream ni. then ofis mate aku yang lain order, bolognaise lah, chicken chop lah, beef burger dengan chicken burger. Over all memang aku puas hati makan dekat sini sebab kenyang sangat. Even dah dua kali pergi sini, aku still nak pergi berkali-kali lagi. Hehehe !

IMG-20131115-WA0015

Ok close up sikit cream carbonara aku ni. Sajalah kan nak tunjuk daging kambing setepek dekat atas spaghetti tuh kan. Huhuhu !

IMG-20131115-WA0008

Haaa dekat punya close up ni. Tiba-tiba rasa menyesal letak gambar besar macam ni. Sebab rasa nak makan lagi carbonara ni. Uwaaaa sedapnya. Tapi jangan risau ehhh. Nampak je mewah and mahal. Tapi harga dia berbaloi lah dengan kebuncitan perut anda dan kesedapannya. Hehehe !

IMG-20131115-WA0007

Ofis mate yang selalu ajak aku food hunting sama-sama. Saja nak menggemukkan aku lah tuh ! Dia takpelah kan cekeding je. Makan banyak mana pun tak gemuk-gemuk jugak. Ehh lupa nak kenalkan, she is  Bella !

IMG-20131115-WA0033

Huaaaa sedap gile kot lamb tuh ! Rasa macam nak berlari je pergi Burgerbyte sekarang !

IMG-20131115-WA0002

Konon orang nak gerun lah kan tengok kau pegang pisau dengan garfu kan. Ok dekat belakang yang ramai-ramai tuh, semua nya tengah order makanan masing-masing lah tuh. Burgerbyte ni memang cara dia suruh kita order dulu dekat kaunter. Dah bayar baru dapat makanan ok. Kau janganlah ngada-ngada confident datang-datang terus tunggu dekat meja. Sampai kedai tutup lah kau tak dapat makanan. Tak ada maknanya orang kedai tuh nak datang dekat kau. Hahahahahaha gelak jahat. Lagi sekali lupa nak kenalkan, dari kiri, orang yang kuat makan, Safura yang still single, and Bibiey yang nak kahwin tahun depan. Huahuahua saja je nak jatuhkan saham Bibiey !

IMG-20131115-WA0004

From left, Si Bella yang still single, kak Pushppa gorgeous yang pun jugak single and Kak Nora comel yang jugak single. Uwaaa macam iklan untuk cari jodoh je kan. Saja je letak semua single. Tapi kalau ada sesiapa nak kenal, pm aku dekat facebook ehh, aku nak tapis dulu. Larikkkk !

IMG-20131118-WA0002

Saja nak close up bolognaise si Bella ni. Saja nak buat korang terliur lagi. Huahuahua gelak jahat sambil bukak mulut lebar-lebar.

IMG-20131115-WA0039

Ok ini adalah gambar before ye ! Time ni sebenarnya perut dah berdondang sayang dah. Tapi disebabkan nak dapatkan gambar yang terbaiklah kononnya, gigih telan air liur banyak-banyak.

IMG-20131115-WA0043

Ok ini adalah gambar after nya ye wahai kawan-kawan. So memang betul tau sedap. Jangan tak percaya cakap aku pulak. Tak sedap tak habis tau ! Haaa emo tetibe kan.

IMG-20131115-WA0040

Haaa ni lagi satu ! Gambar sebelum nya takda, terus je tangkap gambar after. Actually benda alah ni ialah sizzling chicken chop si Bibiey punya. Beria lah cakap chicken chop kat JJ yang sedap, tapi habis jugak aku tengok kan !

IMG-20131115-WA0038

So itulah cerita pasal Burgerbye, Senawang. And we all happily ever after seperti makanan-makanan dalam gambar dia atas ye. Perut dah kenyang then terus balik rumah tidur. Buruk bebenor peerangai kan.

So aku memang suggestkan korang semua makan lah dekat sini. Sesiapa yang datang Seremban tuh, tak tahu nak makan kat mana, cepat-cepatlah on google maps korang tuh, then search lah Burgerbyte, Senawang ok ! Tipu sangat kalau tak ada google maps kan. Masing-masing handphone dah canggih kan. Kalau takda punlah, bawak je laptop or komputer korang tuh dalam kereta then google je. Ok !!

Oklah bye ! Selamat makan.

2 comments:

A Girl Like You said...

seriously... nampak sedap gila!

Azreen Zunairah said...

pewwiiit...pewwiitt...memang sedap gile kot...huhuhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...