Tuesday, July 6, 2010

Sapa yang suka pakai Contact Lens?

Askum sume!!haiyoo mmg da lama sangat da aku x update blog kan..bayangkan lah start dari aku abis praktikal bulan 6 arituh sampai arr ke hari nie..terbukak hati nak update blog..skang nieyh memang mood masih dalam belajar lagi..tp bila masuk klas blur tetibe..maybe praktikal da jadikan otak aku tepu sebentar..wee~

alhamdulillah..hubungan aku dengan kawan-kawan n masyarakat sekeliling kat melaka nieyh berjalan dengan begitu lancar sekali..tp yang lebih penting..duduk melaka sangat arr besh! and also kadang-kadang nanges kejap..teringatkan mak ayah n adik-adik..yer arr 6 bulan tuh praktikal dok umah..mcm mana x rindu kan..sob3 mood sedih menjelma..!enough Azreen Zunairah..be chill!

ok2 enough..setiap kali aku nak update bloh..selalu lari dari tajuk tau..benda lain yang nak citer...benda lain yang keluar tau..ok aku nak tanya..sapa yang suka pakai contact lens..x kisah arr dia pakai jenis lens apa pon,corak lens apa pon..tp yang penting dia meminati contact lens..angkat laptop!cepat..nak buat banci penduduk nieyh..huhu..bukan apa..aku skang baru nak berjinak-jinak dengan contact lens tau..tuh pon koleksi aku juz ada sepasang jerk..dalam usaha nak kumpul banyak-banyak..aku pakai contact lens nieyh pon secara x sengaja..cerita dia cenggini..masa time aku praktikal aku ngan mak aku kuat sangat nak bershopping sakan..then mak aku nampak pamplet yang tulis..PROMOSI LENS RM10 shj!mak aku pon apalagi..tanya aku..along nak try x??kalu along pakai mesti cantik..owh terima kasih mak kerana berkata begitu..kami memulakan operasi dengan mencari kedai cermin mata itu!then da sampai..mak aku dengan confidentnya masuk dalam kedai n tanya pasal contact lens tuh..nak tau apa orang kedai tuh cakap..

"laa kak..yang tuh promotion untuk lens cermin mata..bukannya contact lens..!"

aduiishh..dengan rasa malu n kecewa nya sambil pandang anak pompuan dia yg sorang nieyh mak aku buat-buat tanya kat kedai tuh nak tgk contoh2 contact lens..and yes!!!please admit it..harga contact lens sume harganya RM40 and above...mak aku cakap..kalu nak try boleh arr..tapi mak x bawak cukup duit..alah sian plak aku kat mak aku..aku kata x pelah..lain kali arr..tp mak aku still gak x bergerak dok tgk katalog contact lens tuh n beria2 suh aku pilih..so aku da dapat peluang..apa lagi pilih arr dengan rakus!hahaha..and at last..aku pilih warna evening grey!yess..mak aku kuarkan kredit kad dia dengan machonya coz duit x kuar lagi..haha..and orang kedai tuh cakap..contact lens aku akan siap dalam masa tiga hari..nanti dia kol kalau da siap..masa pegi shoping ngan mak aku..mcm serba salah pon ada..yer arr..total up semua dekat 100 lebih kot mak aku abis juz untuk contact lens aku..i ♥ u mak!

then bila da siap orang kedai tuh ajar aku macam mana nak pakai..masa tuh aku amik dengan encik boipren aku..mak aku suh teman..huhu..bila first2 aku pakai..ada ke boipren aku cakap aku kena penyakit katarak mata..what the heaven!hahaha..tp pape pon..puas ati sangat2..sbb first time pakai..da ada orang yang puji mata aku cantik..hahaha..TERIMA KASIH ABG CASHIER and MAK CIK TOL!huhu..

beeboii!!

BEFORE


AFTER



10 comments:

QBA said...

wba pun pakai cntct len,
tapi utk maen bola je.heh.
even da luput,
still pakai.XD

QBA said...

*qba

saya yg dipanggil aReeN said...

qba:bleyh kalu da expired kita still pakai lagi..??x kisah eyh??xda effedt kat mata kerw?answering me plez!

ecah said...

ecah pkai gak..most of the time..tp yg natural punyer..x suke sgt yg color2 ni..

saya yg dipanggil aReeN said...

ecah:tuh arr..tp reen x minat yg neutral punya arr..nak feeling2 mat saleh arr katakan..huhu

ecah said...

areen : tgk org gak lor..mcm ecah pkai smp dkt 3,4 bulan pon still ok..bile dah org tegur..ecah, mate ko merah!!
ha..time tu bru ecah tukar..

saya yg dipanggil aReeN said...

ecah:tuh arr..risau gak..contact lens yg reen pki nieyh juz tok 3 bulan jerk..huhu..tuh arr..takut gak nanti kena ulser mata

ecah said...

areen : yup..kalo kne ulser mata adehh..peritt!!kalao nak pakai lame kene la jage ctct lense tuh betui2..bru dia thn lame..

fyna said...

i love lense! hehe..i mmg xleh idup tnpe lense..eceh..act i i ni rabun..so lenese tu kene pkai hari2..hehe if u nk beli leh tgk my blog ^^

saya yg dipanggil aReeN said...

fyna:nak beli kat fyna!!!!bleyh x yunk!!!huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...