Monday, May 31, 2010

Kerja hotel yang best!

wo0t wo0t..Askum sume para blogger..mesti korang macam pelik kan..yer arr tah apasal tah..blog yang diberi nama Areen Tembam Punya Cerita nieyh..asyik di update jerk dari semalam..alah biar arr aku nak update..kang korang tgk arr..nak dekat 2 minggu baru aku nak dtg mo0d nak update balik..x pon lagi haru..lepas sebulan br nak dtg mood aku update tau..aku x tau arr macam mana kawan blogger sekalian ada masa nak update blog kan..pelik tapi benar-benar berlaku..ada jerk kan idea korang nak hupdate kan!

aku pon tak taulah naper sejak dua menjak nieyh memang mals sgt Meng-hupdate blog nieyh..maybe sebab aku penat keja kot..owh bila cakap pasal keja..aku nak gtau nieyh..aku tinggal lg 10 hari nak abis praktikal..sukanye!!macam x caya yang aku da 6 bulan praktikal..x caya betol arr..bleyh dikatakan masa bulan 1 arituh aku rasa mcm lama sangat..tp bila da nak dekat bulan 6 nieyh..aku rasa macam kejap sangat2..bleyh dikatakan besh sgt kerja hotel tau..mmg besh..tp honestly hati aku bukan untuk kerja hotel..aku pon x tau nape..macam mana aku bleyh amik course nieyh..yes mmg aku minat..tapi aku lebih prefer nak kerja ngan government.. xtau arr napetapi dekat hotel nieyh mmg macam2 aku blaja..salah satunya main masak2..wee aku memang suka sangat..aku skang ada kat pastry kitchen..lagi arr aku suka..sbb macam2 benda aku bleyh rasa..huhu..yang paling aku suka..aku da pandai wat marble cheese cake..besh giler arr..ok2 skang aku nak tunjuk marble cheese cake yang aku wat..huhu


u see..u see..nieyh arr cheese cake yang aku wat..rasa mcm besh sgt bila first time buat tuh..terus jadi tau..yang decoration nieyh pon aku gak yang wat..aku pg nyibuk2 dekat kakak pastry tuh..alih2 dorg suh aku wat decoration..aku pon apa lagi..dengan rakusnya..letak macam2..tuh yang menimbun buah kat atas tuh..muahaha

yang nieyh plak pizza yang aku wat..vege pizza!!mmg senang giler wat dia..selama nieyh aku igt kan susah..rupe2 nya senang nak mamp!!muahaha


yang nieyh cendol puding..tapi aku x wat arr yang nieyh..juz wat decoration jerk..huhu


yang nieyh pon..sagu mata ikan..deco dia aku yang wat..sumenya berkat kesabaran chef aku yang ajar ajku..thx chef..huhu..oklah nak pg keja da..bebboii sume!!

6 comments:

khalidah said...

bestnye....suma nmpak sodap....

nk jgk la tlg watkan...bg saye mkn...;p

jemput jln2 kt blog saye

saya yg dipanggil aReeN said...

khalidah:ok2 nanti reen jalan2 dekat blog awak eyh..huhu..nampak jerk sedap..rasanya tah arr..muahaha

neoradiance said...

waaaaa... sedapnyeee!!
best laaa kalo dapat masak mcm tu..
;)

neoradiance said...

waaaaa... sedapnyeee!!
best laaa kalo dapat masak mcm tu..
;)

neoradiance said...

waaaaa... sedapnyeee!!
best laaa kalo dapat masak mcm tu..
;)

damha said...

kat umah reen ade try wat x

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...