Friday, March 19, 2010

Top up kekal lama!

org kata pkai line lg save dr prepaid..tp korg msti trperanjat dgn ape yg

bakal aku citerkan ni..

top-pup RM 10 tp blh tahan smpi 1 bulan tak kira la klau korg brgayut brape

lama skalipun,hantar brape juta sms skalipun..

mgkin rezeki aku aritu,pg la jmpa makcik bau2 bacang ngn aku, dia ajr camne

nk crossing account, coz dia keje kt bhgn System Development Telecom.

kekadag aku tlg gak memenber trdekat topup, tp amik untung sket aar..

Ok, secara simplenya aku terangkan kat korg, tp INGAT JGN BUAT LBIH DR 3

KALI untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no korg.

timing nya, korg blh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas

dlm kul 3am keats.

coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kene

try&error.

1) beli topup RM 10...gesek & ready.

2)korg type <**REC 10 > , then send to 09901

3) tgu reply, kat skrin akn kuar satu serial number 6 digit, korg salin tau.

4)pastu korg type <**REC 10> <123456> msuk kan 6 digit td, send 09902

5)pastu diorag akn reply "insert ur topup num", so korg type 14 digit topup number yg korg beli cntohnya ;

<01234567891023> send to 09903

6)tak lama pastu diorg akn reply ;

"tengkorak kau berjambul.. ingat ni company opah kau yg punya? msuk

toiletpun kene byr 20sen, ni kau nk topup 10 hengget nk pkai seumur idup

plak!! bnyk cantik muka kau"

hah.. tu aar, aku pun tak sngka diorg akn reply mcm tu..

kecik ati aku..

kdg2 diorg reply lebih 'kesat' dari diatas dlm pelbagai bahasa, blh menitik

air mata beb..

dahla,penat plak menipu nih..

pi sambung buat keje..

slm maju jaya..


arrrrggggghhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!
haha..
demmm!!
mcm bongok jer kan citer dia..
reen memula
igt citer nieyh betul arr..
da siap pegang hp kot nak buat..
ikut cara2 yg dia bg tuh..
mls arr nak scroll smpai bawah kan..
then tah mcm mana..
tergerak ati nak scroll smpi bwh email tuh..
skali baca..
hampeh
TIPAH TERTIPU BANG!
tuh arr jdnya kalu otak da lalok..
terlebih tido arr katakan..
haha..
tp pape pon..
thx email kuh syg..
sbb pagi2 buta yg indah nieyh..
ko wat aku tersenyum sekaligus
menjerit tahap dewa dalam bilik sorg2..
haha


p/s:
~lenkali sesapa nak baca email tuh..scroll smpi bwh eyh..
~jgn terlebih tido x elok
~jgn marah2..nanti cpt tua..
muahh!

2 comments:

Kembali Berlari said...

Adess...terkena sudah +_+

saya yg dipanggil aReeN said...

haha...sama lah kite tau!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...